Demiryollarında Otla mücadele için ilaçlama

20 Nisan 2018 15:19

Afyon, Kütahya, Isparta, Eskişehir, Burdur, Denizli Ve Konya il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 18 Nisan - 08 Mayıs 2018 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağı duyuruldu.

Yetkililer; insan ve hayvan sağlığı açısından tehlike oluşturan ilaçlama nedeniyle, belirtilen  demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Duyuruda; “Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından; Demiryolu güzergahı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları önemle duyurulur” denildi.

İlaçlama Programı:

18_20 Nisan 2018 Afyon il sınırları içerisindeki Ali Çetinkaya Gar ve Afyonşehir istasyon sahaları

19 Nisan 2018 Afyon ve Kütahya il sınırları içerisindeki Gecek NATO akaryakıt sahası, Balmahmut"

Yıldırımkemal, ve Dumlupınar İstasyonları arası ve istasyon sahaları

24 Nisan 2018 Afyon Kütahya ve Isparta il sınırları içerisindeki Gazlıgöl, İhsaniye, Döğer, Değirmenözü, Çöğürler, Alayunt, Keçiborlu, Bozanönü, Göltaş İstasyonları ile Isparta Gar arası ve istasyon sahaları

27 Nisan 2018 Kütahya, Burdur ve Isparta İl sınırları içerisindeki Demirciören, Köprüören, Güzelyurt, Tavşanlı ve Gümüşgüğün, Burdur Gar Arası ve İstasyon sahaları

 

Bu haber 370 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...