Eğirdir ve Kovada’da Sonbahar – Kış Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

20 Nisan 2018 15:19

Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Bizim Eğirdir Platformu ve Isparta Sanat ve Fotoğraf Derneği (ISFODER) işbirliğinde düzenlenen Eğirdir ve Kovada’da Sonbahar-Kış fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Göller   Bölgesinin incisi Eğirdir’in turistik yönlerinin, doğal güzelliklerinin, el sanatlarının, zanaatkarlarının belgesel tespitini yaparak kente dair nitelikli ve sanatsal  bir görsel bellek oluşturmak; Eğirdir ve Kovada Gölü’nün tanıtımına katkı sağlamak; yarışma yoluyla üretilen eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak; farklı şehirlerden gelen fotoğraf dostlarını buluşturmak, kaynaştırmak ve bu sayede fotoğraf sanatının tanıtılmasına, yaygınlaşmasına katkıda bulunmak; yerel halkta fotoğraf sanatına ilgi ve  farkındalık hedefiyle gerçekleştirilen yarışma 11 Kasım 2017 Cumartesi günü başladı ve 30 Mart 2018 saat 24:00 itibari ile sona erdi.

167 katılımcının 764 eserle katıldığı yarışmada, seçilen eserler Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir  Belediyesi fotoğraf arşivine kazandırıldı.

Eğirdir ve Kovada’da Sonbahar – Kış Fotoğraf Yarışmasının Ödül töreni 18 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 16:30 da  Eğirdir Nis Otel Eskiciler Konağı’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başlayan ödül töreni programı, protokol konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak Bizim Eğirdir Platformu Başkanı Çetin Meydan yaptığı konuşmasında " Eğirdir ve Kovada’da Sonbahar – Kış Fotoğraf Yarışması yapmamızdaki amaç sanatçıların bakış açısıyla görmek ve Eğirdir'e bir arşiv kazandırmaktı. Bu anlamada emeği geçen herkese juri üyelerimize ve platformumuza teşekkür ediyoruz. Bizim bu etkinliği yapmamızda bizlere öncü olan Eğirdir Kaymakamımız Abdullah Akdaş'a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu gün burada 58 adet fotoğraf sergileniyor. Medyada ve sosyal medyada fotoğrafların ne kadar çok paylaşılırsa o kadar ilgi çektiğini, ekonomisine ve tanıtımına katkı sağladığını unutmamak gerekir. İlkbahar ve yaz fotoğraf sergisi içinde hazırlıklara başakladık inşallah en kısa sürede bunun da duyurusunu yapacağım dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl Yaptığı konuşmasında " Allah'ın özene bösene yarattığı şehirde kolay bir yaşam tarzıyla yaşıyoruz. Burada yaşadığımız için hamd ediyoruz şükrediyoruz.  Bu güzellikleri de usta eller aracılığı ile bütün ilgililere, bütün dünyaya sunmak üzere Bizim Eğirdir Platformu adı altındaki birlikteliğin adı altında, biz lokomotifi iten ayrı bir lokomotif olarak sisteme katıldık. bugüne kadar emeği geçen sanatkarlarımıza, Isparta Fotoğrafçılar Derneğine, Bizim eğirdir Platformuna, Sayın Kaymakamımıza, sizlerin huzurunda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra bir çok sanatsal etkinlikte beraber oluruz, hepinize katılımlarınızdan dolayı saygılar sunuyorum" dedi.

Son olarak Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş yaptığı konuşmada, "Bugün burada 4 aylık bir emeğin ürünü için toplanmış bulunuyoruz. Bu emeği veren arkadaşlara da minnet duygusu olarak teşekkür etmek istiyorum. 4ay önce toplandığımıza, herkes güzel olur, iyi olur, ilçemizin tanıtımı için  bilenler biliyor ama bilmeyenler için sosyal medyada bir çok fotoğraf paylaşıyoruz, sosyal medyanın gücünü kullanarak  tanıtımını sağlamaktı bizim hedefimiz. Yoğun bir çaba harcadık. Değerlendirme komitesini oluşturduk. Gönüllülük işi bu işi bu biraza biz bu işi yaparız dediler ve bu aşamaya geldi. Bugün seçilmiş eserlerin ödüllerini vereceğiz. Eğirdirimizi gelecek nesillere en azından bu hali ile bırakmamız gerekiyor, bu halini en güzel haliyle gelecek nesillere aktarmanın yolu ise fotoğraftır diye düşünüyorum. Emeği geçen tüm platformun değerli üyelerine ve seçici kurulda bulunan juri arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sponsorlarımız olmasaydı mali yükün altından kalkamazdık diye düşünüyorum. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum dedi.   

Daha sonra yarışmada dereceye giren yarışmacılara ve sponsorlara plaketleri takdim edildi.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI...

Plaketlerin takdiminin ardından, yarışmada dereceye giren eserlerin yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Fotoğrafları inceleyen sanatseverler, ‘Eğirdir gerçekten çok güzel bir yer’ demekten kendilerini alamadılar.

 

Bu haber 401 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...