Bir koltukta iki kişi oturuyor (!)

15 Ağustos 2012 22:08

Bir koltukta iki kişi oturuyor (!)

Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Mahkeme kararı ile görevine dönen ve geçtiğimiz gün ataması yapılan eski Genel Sekreter İbrahim Yıldırım dün görevine başladı. Mevcut Genel Sekreter Tufan Uysal ise kendisine henüz tebligat yapılmadığı için makamda görev yapıyor. Bu da, İl Genel Sekreterliğinde aynı anda iki kişinin bulunması anlamına geliyor.

 

Uzun süredir İl Özel İdaresi Müdürlüğü ve statü değişikliğinin ardından da İl Genel Sekreterliği görevinde bulunan İbrahim Yıldırım’ın eşini İl Genel Sekreter Yardımcısı yapması ile görevden  alınmasının ardından başlayan süreçte ilginç bir noktaya gelindi.

Görevinden alındıktan sonra Bölge İdare Mahkemesine dava açan Yıldırım bu davayı kazanmasının ardından önceki gün de Bakanlık tarafından aynı göreve ataması yapıldı.

Bunun üzerine  Yıldırım dün itibariyle de görevine başladı. Ancak, İbrahim Yıldırım’ın yerine İl Genel Sekreterlik görevine ataması yapılan eski İl Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Uysal ise henüz kendisine bu konuda bir tebligat yapılmadığı için İl Genel Sekreterlik görevini sürdürüyor ve makamda bulunuyor.

KONU BUGÜN ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Konu ile ilgili olara edinilen bilgilere göre; konunun bugün çözüme kavuşacağı ve İl Genel Sekreteri Tufan Uysal’a makamdan ayrılması için tebligatın bugün yapılacağı ve Uysal’ın makamı boşaltması ile de yerine İbrahim Yıldırım’ın geçeceği öğrenildi.

İBRAHİM YILDIRIM VALİ YARDIMCISI MI OLUYOR ?

Öte yandan, eşini İl Genel Sekreter Yardımcısı yaparak siyasilerin tepkilerini üzerine çeken ve görevden alınmasına kadar giden bu durum karşısında mahkeme kararı ile tekrar görevine dönen İbrahim Yıldırım’ın şu birkaç gün içinde tekrar görevden alınarak Doğu illerinden birisine Vali Yardımcısı yapılacağı da iddialar arasında.

 

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...