Göktaş Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlediler

2 Şubat 2013 14:12

Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Göktaş Mahallesi’ne ziyaret ederek Göktaş Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kuzu ve vatandaşlarla birlikte oldular, mahallelinin isteklerini ve öncelikli meselelerini dinlediler. Başkan Özmeral, Göltaş Mahallesi ziyaretine Belediye Fen İşleri ekibini de yanında götürdü.
Daha önceleri köy statüsünden çıkıp Belediye sınırları içerisinde mahalle olan ve uzun zaman geçmesine rağmen göl ve arazi durumlarından dolayı imar planı yapılamayan Göktaş’ta Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral yerinde incelemelerde bulundular.
Göktaş Mahallesi okul yanından geçen derenin tehlike arz ettiğini anlatan vatandaşlar, Başkan Özmeral ve Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’dan ıslah edilmesi konusunda yardım istediler.
Göktaş Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kuzu, “Allah’a şükür suyumuz akıyor. Hem de eski fiyattan çok daha ucuz. Çöplerimiz zamanında alınıyor. Öğretmenlerimiz Belediye Başkanımızın sayesinde Belediye araçlarıyla getirilip götürülüyor. Geçenlerde yağışlı havada gece yarısı Belediye Başkanımıza telefon ettiğimde ekipleri hemen geldi ve tehlikeli dereyi genişletti. Su baskınından evlerimizi kurtardı. Mahallemizin en büyük sıkıntısı, yolumuz ve deremizdir. Bozuk olan yolumuzun yapılmasını ve tehlike arz eden deremizin ıslah edilmesini istiyoruz.” dedi.  
Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Göktaş Mahalle’mizin eksikleri zaman içerisinde imkânlar doğrultusunda giderilecektir. Muhtarımızın dere konusundaki talebini taşkın koruma toplantılarında dile getirdim. Buna rağmen vatandaşlarımızın ileride zarar görmemeleri için Belediyemiz imkânlarıyla dere ve yollar için çalışma yapılacaktır. Göktaş Mahallemizde kadastro çalışmaları yapılıyor. İmar planı gerçekleştiğinde kanalizasyon ve alt yapılar daha kolay yapılacaktır. Bahara doğru bu mahallemizde çocuk parkı ihtiyacı giderilecektir.” Diyerek samimi açıklamalarda bulundu.
Göktaş’ın ayrı bir yerinin olduğunu belirten Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, “Fırsat buldukça Göktaş’a gelip buradaki halkımızla birlikte oluyoruz. Onlara yaptığımız ziyaretlerde dertlerini sıkıntılarını dinliyor, çözüm yollarına bakıyoruz. Şu anda mahallemizin acil ihtiyacı olarak derenin ıslahı ve yolun tamiratı gerekiyor. Belediye Başkanımız bu konuları devamlı dile getirerek sizlere sahip çıkıyor. Önümüzdeki aylarda gerekli çalışmalar yapılacaktır. Halkımız da dere ve yol konusunda rahata kavuşacaktır.” dedi.
Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, derenin geçtiği bölgelerde incelemeler yaptıktan sonra mahalleden ayrıldılar.

 

Bu haber 844 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...