"I. Uluslararası Shakespeare Festivali" Başladı

23 Nisan 2018 18:09

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü ile Isparta Belediyesi ev sahipliğinde Ülkemizde ilk kez düzenlenen; kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinliklerin yer aldığı “I. Uluslararası Shakespeare Festivali” başladı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Şekerci, tiyatro, konser, bale, opera, sergiler, sone okumaları, söyleşi ve atölye çalışmaları gibi geniş bir yelpazede düzenlenen festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek gençlere; “Hayal edin, hayalllerinizin peşinden gidin.” mesajı verdi.

Isparta Belediyesi Kültür, Sosyal İşler Müdürü Veli Kayacan ise Isparta’nın son iki yıldır üst üste Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri seçildiğini bunda kültür ve sanatının büyük önem taşıdığını söyledi. Belediye olarak kültürel etkinlikleri önemsediklerini dile getiren Kayacan, “Tiyatronun olduğu yerde kültür, gelişmişlik vardır. Isparta demek üniversite demek, üniversite demek Isparta demek. Biz bunun bilincindeyiz.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Shakespeare Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Sir Stanley Wells ve Dr. Paul Edmondson’un festivale özel hazırladıkları özel videoya geçildi. Shakespeare’in soneleri hakkında ve ozanın Türkçe ’ye tercüme edilen eserleri hakkında bilgi verildi.

Daha sonra Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi Fuayesi’nde Seramik Araştırma Uygulama Merkezinin “Shakespeare Seramik Sergisi” açıldı.

 

Bu haber 425 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...