Engelliler otobüslere ücretsiz binecek miş..

4 Şubat 2013 18:24

Engelli vatandaşların şehirlerarası yolculuklardan ücretsiz faydalanmasını sağlayacak düzenlemeye ilişkin çalışma başlatıldı. Eğer düzenleme Bakanlar Kurulu’ndan geçerse sadece engelliler değil gaziler ve 65 yaş üstü ile yaşlılar da bundan faydalanacak.

Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak ve toplumda sıkıntı çekmeden yaşamalarını sağlamak için önemli çalışmalara imza atılıyor. Son düzenlemeyle engelli vatandaşların şehirlerarası otobüslerden ücretsiz faydalanması için Bakanlar Kurulu’ndan onay beklenecek.

BU İŞTEN BİZ FAYDALANAMAYIZ

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, daha öncede buna benzer çalışmalar yapıldığını ancak hepsinin sözde kaldığını ileri sürdü. Er, düzenlemenin çıktığını ancak firmaların dava açarak bunun farklı uygulanmasını sağladıklarını belirterek, “Bize bu düzenleme şu şekilde yansıtıldı mesela Ankara’ya gidilecek ne kadar bilet fiyatı 35 TL değil mi? Yarısı kaç 17,5 TL. biz bu fiyattan gidiyorduk. Ama bundan da faydalanmak için engellilik raporunun yüzde 60’ın üzerinde olması gerekiyordu. Ve bir de otobüslerde 2-3 kişilik kontenjan oluyordu. Bu şekilde bize yansıdı. Sonra indirim yüzde 30’a çekildi. Bu düzenlemede yine firmalar Karayolları yönetmeliğine istinaden haksız rekabet doğurduğunu öne sürerek dava açacaklardır. Halkımız bunları tabi bilmiyor. Bize bir faydası olmayacaktır.

UÇAK VE TRENDEN DE FAYDALANAMIYORUZ

Diğer taraftan uçaklardan yüzde 25 indirimli, trenlerden de ücretsiz faydalanıyorduk, onlarda dava konusu haline getirildi. İptal oldu. Biz anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu kolaylığı devlet sağlıyor sonra geri alan yine devlet. Bize bir şey yapılacaksa bu şekilde yapılmamalı. Engellileri üzüyorsunuz” diye konuştu.

 

Bu haber 1083 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...