Başkan Günaydın Yeni Çünür’de Devam eden çalışmaları inceledi

25 Nisan 2018 15:33

Isparta Belediyesi Yeni Çünür Mahallesinde, kaldırım bordür ve kilit taşı döşemesi işlemlerini sürdürürken, diğer taraftan da yolların stabilize çalışmalarında sona gelindi. Yollar asfalt aşamasına getiriliyor. Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce Yeni Çünür’de devam eden çalışmaları beraberinde belediye meclisi üyeleri ile birlikte inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Yeni Çünür örnektir, bu örnekler burada yapılan çalışmalarda görülebilir” dedi.

Yeni Çünür’de devam eden kaldırım bordür ve kilit taşı döşenmesi ve caddelerdeki stabilize çalışmalarını inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Yeni Çünür’de ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Daha önce buraya 20’şer km yağmur suyu, içme suyu hattı döşendi. Bunlar yapılmadan önce de 40 bin kamyonluk kırmızı kod için dolgu çalışması gerçekleştirildi. Bir dönemin içinde bu mahallemizi bitiriyoruz. Şu anda da son tesviye çalışmaları ile birlikte Yeni Çünür’de koda uygun kaldırım bordürlerini ve kilit taşlarını döşüyoruz.  Burada titizlikle şehir kodu ortaya çıkıyor. Bütün caddelerin birbirine uyumu sağlanıyor. Bu uyumla birlikte meyil kodlarının da dolgu çalışmaları yapılıyor. Caddeler arasında birbirine su terazisi şeklinde mirengi noktaları da oluşturuluyor. Bunu yapmakla yüzde birlik meyillerle şehir yağmur su akımının teminini sağlıyoruz. Burada asfaltlarımızda su birikintisi yaşanmayacak. Bu dozerlerimiz milim milim bunları ayarlıyor. Yeni Çünür Isparta’nın her bakımdan incelenmesi gereken, doğru yapılan bir şehircilik örneği ortaya çıkıyor. Ham topraktan bu hale gelmiştir. Bu arada inşaat yapan, yaptıran herkesin bağlantılarını bir an önce yapmalarını istiyoruz. İnşaatın blokajını atarken bağlantısını düşünsün. Sonra bizim tesisleri, verdiğimiz bunca emeği lekelemememiz lazım. Yeni Çünür örnektir. Bu örnekler burada yapılan çalışmalarda görülebilir. Bunu diğer mahallelerimizde görmek çok mümkün değildir. Burada bu mümkündür çünkü baştan doğru çalışıldı ve doğru olarak nihayete gidiyor. Şehircilik bilgilerimizi fen işlerimizin teknik bilgilerini burada inşa etme olayını sıfırdan geldiğimiz için mümkün kıldık, o bilgileri uygulayabildik. Isparta halkımıza şunu müjdelemek istiyorum, burası mühendislik ve karayolları ölçüleri, teknik bilgileri tamamen uygulanmış ve yol şebekeleri örnek olmuştur. Isparta’mıza Yeni Çünür hayırlı olsun” dedi.

Yeni Çünür alanında kooperatif olarak konut yaptıklarını söyleyen Mustan Akdemir de “Konutlarımızın altyapısı, üst yapısı, belediye başkanımızın ve meclis üyelerimizin, başkan yardımcılarımızın gayretleriyle tamamlandı. Kooperatifimizi tamamladık ve hak sahipleri oturmaya başladı. Belediye başkanımızda yol ve kaldırım çalışmalarını son hızıyla tamamlıyor. Bu bizim için bir sevinç kaynağıdır. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Altyapıda hiçbir eksiklik kalmamıştır. Diğer kamu hizmetlerinden beklenenlerinde aynı paralellikte gelmesini bekliyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 418 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...