İşletme Cetvelleri için Son tarih 30 Nisan

25 Nisan 2018 15:36

Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, işletmelerin her yıl vermek zorunda oldukları Yıllık İşletme Cetvelleri yani Sanayi Sicil Belgesi için son tarihin 30 Nisan olduğunu ifade ederek, “Bu tarihe kadar Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen işletmeler cezai müeyyide ile karşı karşıya kalacaklardır” dedi.

Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, verilme süresi 30 Nisan 2018 tarihinde sona erecek olan ve işletmeler açısından büyük önem taşıyan İşletme Cetvellerinin verilmesi konusunda uyarıda bulunan Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal ; “Sanayi sicile kayıtlı firmalar, 30 Nisan 2018 tarihine kadar Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini elektronik ortamda girecektir. Aksi takdirde Yıllık İşletme Cetvelinde hatalı ve eksik bilgi girişi yapan firmalar hakkında 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu 11. Maddesi kapsamında idari para cezası uygulanacaktır. Ancak bizler bu konuda kimsenin ceza yemesi taraftarı değiliz. Yıllık İşletme Cetveli girişi esnasında hatalı ve eksik bilgilerin zamanında düzeltilmesi ve olması muhtemel aksaklıkların yaşanmaması açısından, firmaların Yıllık işletme cetveli girişlerini yasal süre sonunu beklemeden yapması önem arz etmektedir.

İLİMİZDE YAKLAŞIK 960 CİVARINDA

İŞLETME SANAYİ SİCİL BELGESİ ALDI

Ayrıca sanayi siciline kayıtlı sanayi işletmelerinin, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 4. Maddesi gereğince, adres değişikliği, unvan değişikliği, ürün ilavesi veya değişikliği durumlarında 1 (bir) ay içerisinde gerekli belgelerle birlikte İl Müdürlüğümüze başvurarak sanayi sicil belgelerini yeniden düzenletmeleri, işyerini daimi olarak kapatma durumlarında ise 1 (bir) ay içerisinde Sanayi Sicil Belgelerini İl Müdürlüğümüze bir dilekçe ekinde teslim ederek iptal ettirmeleri gerekmektedir” dedi.

Sanayi Sicil Belgelerinin zamanında verilmemesinden yakınan İl Müdürü Uysal; “İlimizde yaklaşık 960 civarında işletme Sanayi Sicil Belgesi aldı. Ancak, şuana kadar ciddi oranda geriye dönüş olmadı. Hatta geçen yıl 30 Nisan gelmesine rağmen geri dönüş yapan ve belgelerini bize ulaştıranların sayısı sadece 100 dolayında idi. Onun için, olumsuz bir durumla karşılaşmamak adına bu iş ve işlemlerin 30 Nisan’dan önce yapılarak tamamlanması işletmelerin menfaatine olacaktır” dedi.

 

Bu haber 444 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...