“BİR TURİZM DEĞERİ ISPARTA“ FOTOĞRAF SERGİSİ İLE ISPARTA TANITILIYOR

25 Nisan 2018 15:37

                Isparta Fotoğraf ve Sanat Derneği ISFODER üyeleri tarafından “Bir Turizm Değeri Isparta” adlı fotoğraf sergisi IYAŞPARK AVM’de izleyicileriyle buluşuyor. 35 fotoğraf sanatçısının 100 adet eserinden oluşan sergide Isparta’nın farklı zaman ve mevsimlerde çekilen farklı mekan ve tabiat güzellikleri yer alıyor. Serginin açılışını Iyaşpark Avm genel müdürü Celalettin Çalış yaparken çok sayıda dernek üyesi ve fotoğrafsever hazır bulundu.

                Görsel unsurların tanıtımdaki gücünün tartışılmaz olduğunu söyleyen ISFODER Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Toprak, Isparta’nın eşsiz güzelliklere sahip olduğunu ve bunu tüm Türkiye ye tanıtmak istediklerini söyledi. Toprak; “ Isparta tabiat güzellikleri bakımından Türkiye de nadir bulunan bir güzellikler dizisine sahip bir şehir. Başta gül olmak üzere son zamanlarda fotoğrafın gücü sayesinde ismi duyulan ve büyük ilgi çeken lavantanın yanı sıra diğer çiçek ve bitki zenginlikleriyle bahardan yaza daima farklı güzellikler sunuyor bizlere. Eğirdir ve Kovada gölleri başlı başına birer güzellik hazinesi. Dağları yaylaları ile birbirinden eşsiz bu değerleri Türk turizmine kazandırmak lazım. Biz fotoğraf sanatçıları olarak misyonumuz gereği bu tanıtım işine gönüllü katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yerel yetkililerin de bu hususta hassas olacaklarını düşünüyorum” dedi.

                Serginin açılışını yapan Iyaşpark Avm Genel Müdür Celalettin Çalış ise ISFODER üyelerinin çalışmalarını daima beğenerek izlediğini, bu sergi ile ilimizin bilinmeyen güzelliklerini görme imkanı bulduklarını dile getirdi.

                “Bir Turizm Değeri Isparta” fotoğraf sergisi 30 Nisan tarihine kadar izlenime açık kalacak. Dernek yöneticileri destek verilmesi halinde bu fotoğrafların Isparta dışındaki illerde de sergilenebileceği ve böylece tanıtımın amacına daha geniş kitlelere erişilerek ulaşılacağını belirttiler.

 

Bu haber 517 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...