GÖZLER AK PARTİ’DE ..

25 Nisan 2018 15:38

Genel seçimlerde Isparta’da birinci parti olan ve yüksek oy potansiyeline sahip olan AK Parti’de dikkatler milletvekili aday listesine yöneldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in 3.dönem kuralından etkilenen 22 milletvekili arasında yer alması, seçimlerden sonra adının bakanlık için geçmesi dikkatleri Isparta  siyasetine yöneltti. AK Parti’de kimlerin milletvekili aday listesinde yer alacağı merakla bekleniyor.

AK Parti’de milletvekili aday listesi için en önemli aşama 26 Nisan Perşembe günü. Bu tarihte aday olacak kamu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile mesleki örgüt başkanları ve il-ilçe başkanları ve yöneticilerinin istifa etmesi gerekiyor. Bu noktada en önemli isim İl Başkanı Osman Zabun. AK Parti’nin şu anda Türkiye’deki en tecrübeli il başkanı olan Osman Zabun’un istifa ettirilerek, aday listesine konacağı konuşuluyor.

AK Parti’de Recep Özel’in adı da en çok konuşulan ismiler arasında. 2 dönem milletvekilliği yapan, şu an parti adına YSK’da görev yapan Recep Özel’in de bu dönem milletvekili adayı olabileceği belirtiliyor. Parti adına önemli bir görev üstlenen Özel’in 24 Haziran seçimini YSK’da da geçirebileceği belirtiliyor. Ancak parti genel merkezinin her an Özel’e görev verebileceği de kaydediliyor.

AK Parti’de diğer güçlü bir isim Haydar Kemal Kurt. İl başkanlığı ve 1 dönem milletvekilliği yapan Haydar Kemal Kurt’un partiye olan sadakati nedeniyle değerlendirilebileceği ve aday listesinde yer alabileceği siyasi kulislere yansıyor.

 

 

Bu haber 472 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...