“Esnaf Kefalet Kooperatifleri eski cazibesine kavuşacak”

4 Şubat 2013 18:26

Halk Bankası Merkez Şube Müdürü Süleyman Kayan, Isparta Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin kredi faiz oranlarının yüksek olmasıyla eski cazibesini yitirdiğini bunu geri kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Kayan, küçük esnafa Halk Bankası aracılığı destek sağlayacaklarının sözünü verdi.

Kamu ve özel bankaların faiz oranlarını düşürmesiyle kredi kullanmak isteyen küçük esnaf artık Esnaf Kefalet Kooperatiflerini tercih etmiyor. Bu anlamda kooperatiflerin cazibesi düşmüş durumda. Bunu Olağan Genel Kurul’da da açıklayan Başkan Ahmet Tural, sorunları Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya aktarmıştı. Bu durumu eski haline getirmek amacıyla yeni çalışmalar yürüteceklerini ve kendisini de destek olacağını ifade eden Halk Bankası Merkez Şube Müdürü Süleyman Kayan, her zaman küçük esnafın yanında olduklarını açıkladı.

BİRLİKTELİĞİMİZ ESNAFIN LEHİNE OLACAKTIR

Bankacılık hayatında kendisi için en önemli şeyin esnaf kefalet kooperatifleri olduğunu ileri süren Kayan; “Esnaf Kefalet Kooperatifleri (EKK) bankamızla etle tırnak misali küçük esnafa likidite ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çok ciddi birliktelik sağlamışlardır. Ancak Esnaf ve Kefalet kooperatifleri son zamanlarda bankaların faiz oranlarını düşürmesi nedeniyle cazibesini yitirdi. Bu konuda Ahmet Başkanımız Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya bu sorunu ilettiğini öğrendim basından ve bildiğim kadarıyla buna yönelik bir çalışma başlatıldı şu an. Dolayısıyla eski cazibesini koruyacak ve küçük esnafa bankamız aracılığıyla bu desteği sağlayacağız. Özellikle bankacılığa başladığımda ilk başladığım işlem o zaman manuel tahakkuk edilirdi. Eğirdir Esnaf Kefalet Kooperatifinin 20 üyesinin faizini tahakkuk ettirmiştim. Bankacılığımda benin için en önemli şey esnaf kefalet kooperatifleri olmuştur. Bir Ispartalı olarak esnaf kefalet kooperatiflerinden Halk Bankası aracılığıyla kuralları mümkün olduğu kadar başkanımla birlikte daha gevşeterek kredileri hak ettiğini düşündüğümüz herkese vermeye çalışıyoruz. Bu da bize bağlı 5 tane esnaf kefalet kooperatifinin hepsinin risk grubunun çok iyi olması bizi bir kat daha sevindirmiştir. Bir tanesi yeni başladı inşallah onunla da aynı mantıkla devam edeceğiz. Halk Bankası ve Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin bu birlikteliği esnafların lehine devam edecektir ve inanıyorum ki yeniden cazibesine kavuşacaktır. Bu konunun hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Bu haber 1812 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...