YETENEKLER KEŞFEDİLECEK

26 Nisan 2018 14:58

Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni projesi Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 81 ilde olduğu gibi Isparta'da hayata geçirilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı spor kültürünün artmasını hedefleyen yeni bir projesi hayata geçiriyor. Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 81 ilde olduğu gibi Isparta'da hayata geçirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilecek olan proje Isparta 3. sınıf öğrencilerimizi kapsayacak. İl genelinden 25 bine yakın 3. sınıf öğrencisi sportif taramadan geçecek. 2 Mayıs 2018’de başlayıp, 2 Haziran 2018 tarihlerinde sona erecek Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi bilgilendirme ve görevlendirme toplantısı Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek'in başkanlık yaptığı toplantıda proje hakkında geniş ve detaylı bilgiler Spor Şube Müdürü Musa Karaman ve Proje Yürütücüsü Merve Kulaç tarafından verildi.

İl Müdürü Murat Gevrek, "Spor kültürünün artırılmasına yönelik Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Proje ilimizde de hayata geçirilecek. Proje kapsamında bu sene ilk defa pilot uygulama olarak 3. Sınıftan başlanarak öğrencilerin, Antropometrik Ölçümler ve Performans Testleri sonucunda uygun oldukları spor branşları belirlenmiş olacak. Taramaların sonunda öğrenciler yeteneklerine göre spor branşlarına yönlendirilecek. Bu süreçte İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte başarılı bir çalışma ortaya çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantının sonunda ise Antrenörlerin projede görevleri belli oldu. Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nde son teknoloji donanımlar kullanacak. Proje il merkezi ve tüm ilçelerde uygulanacak.

Bu haber 607 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...