Kocaeli Üniversitesi’nden Isparta’daki köy okullarına destek

26 Nisan 2018 15:05

Kocaeli Üniversitesi Türkçe Topluluğu’nun duyarlı öğrencileri, kitap farkındalığı için örnek bir çalışma yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Türkçe Topluluğu, kitap okumayı özendirmeye yönelik örnek projelere imza atıyor. Türkçe Topluluğu, Türkiye Kitap Dostum Platformu’nun desteğiyle köy okullarında kütüphane kuruyor.

Kocaeli Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından başlatılan ‘Köy Okullarına Kütüphane Kurma’ projesi kapsamında Deregümü İlkokulu ve Sütçüler Anaokulu’nda gönüllülerden topladıkları kitaplarla kütüphane oluşturuldu.

Proje hakkında bilgi veren Kocaeli Üniversitesi Türkçe Topluluğu Başkanı Hüseyin Eryiğit, “Köy Okullarına Kütüphane kurma projesi başlattık. Normal bir okula gidip kitap bağışının dışında bu okula gidelim, bu okulun kütüphanesi olmasın, boş bir sınıf versin, duvarlara tasarım yapalım, kitaplık, kitapları biz getirelim dedik. Bir okula kitap bağışı yapmak çok kolay. Ama bu proje bir farkındalık yaratıyor. Biz bu okulda çalışıyoruz, çocuklar yanımıza geldi, onlarla sohbet etme imkanı bulduk. En büyük destekçimiz kitapdostum.com’dur. Türkiye’nin herhangi bir yerinden bize gelecek kitap bağışlarında kargo ücretini kitapdostum.com karşılıyor. Projemize ünlü isimleri de dahil etmek adına instagram üzerinden kendilerine ulaşıyoruz. Onlar da instagram hikayelerinde paylaşarak bize destek oluyorlar. Kitaplık, masa, sandalye bulma konusunda sorun yaşayabiliyoruz. Bu konuda da sürekli dükkanları gezerek durumu anlatarak destek istiyoruz. Büyük firmalara maillerle ulaşıyoruz. Bu konuda 30 kişilik gönüllü ekibimiz var. Bu ekibimiz proje için çok çalışıyor.

Amacımız Türkiye’nin her ilinde bir kütüphane kurmak. Önemli olan çocukların okuması ve geleceğidir. Bu kapsamda buraya 2 bin 500 kitap getirdik. Daha önce birkaç okul baktık. Hem merkeze yakın hem de köy okulu olması nedeniyle Deregümü İlkokulu’nu seçtik. Okulu gezdik kütüphane olmadığını gördük. Müdür beyde bizi çok sıcak karşıladı. 4-5 aylık süreçte müdür beyle irtibat halinde kaldık. Müdür bey biz gelmeden odanın duvarlarını beyaza boyatmış ve çelik kapı taktırmış. Kendisi çok güzel destek veriyor” dedi.

Eryiğit, ayrıca Kocaeli Özel Bilgili Kültür Okulları, Isparta MÜSİAD, Isparta Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Bu haber 539 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...