ISMEK Kursiyer Ve Hocaları ‘Bahara Merhaba’ Pikniğinde Bir Araya Geldi

27 Nisan 2018 15:47

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ISMEK Biriminin mahallelerde açtığı el sanatları kurslarına katılan kursiyerler ve hocaları piknikte buluştu. ‘Bahara Merhaba’ adıyla düzenlenen piknikte kursiyerler güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın’da ISMEK el sanatları kursiyer ve hocalarını bu güzel günlerinde yalnız bırakmadı.

Gökçay Mesireliğinde düzenlenen pikniğe eşi Dilek Günaydın ile birlikte katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’mızın nadide, hevesli, enerjik, bilgili kültürlü bayanları şu anda yılda bir kere de olsa birliklerini, coşkularını temin etmek, Türk Milletinin bahar şenlikleri için Gökçay’da buluştular. Tüm mahallerimizdeki kursiyerlerimiz, hocalarımız burada. Bizim milli coşku, kültür, birlik ve beraberliğe yön veren çalışma arkadaşları bir aradalar. Atatürk, cumhuriyeti kurduktan sonra sanata çok önem verdiğini, her konuyu ele aldığını, Türk kadınlarının bu konuda başarılı olduğunu söylemektedir. İşte burada bayanlarımız bunu gerçekleştiriyor. Birlik içinde heyecan bütünlüğü içerisinde yolumuzu sistemli ve anlamlı bir şekilde bundan sonraki gayret ve çalışmalarımızı da daha iyi yapma amacındayız. Her bir arkadaşımızın gözünde pırıltı gördüm. Milli şuur, birlik ve beraberlik içerisinde arkadaşlarımızla karşılaştım. ISMEK kurslarımız ve diğer satış mağazalarımızla kalitesiyle markasıyla doğdu. Etnografya ile alakalı ilk lüks satış mağazası açtık. Bu hızla gidersek İstanbul ve Avrupa’da bizim kültürümüz, satışlarımız oralarda yer alacak. Mimar Sinan Caddesinde bir satış mağazası daha açtık. Birlik ve beraberlik açısından bir araya geldik. Isparta’nın çalışan bayanları burada, bu çalışmalar ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

Böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden, kursiyerler arasındaki birlik ve beraberliğin arttırılmasından dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür eden kursiyerler de, “Bu etkinlik çok güzel oldu, çok memnunuz. Belediyemize, başkanımıza, eşine, hocalarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.  Yılsonunda enerjimizi toplamış olduk. Bizlere yeni işler öğreten öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyoruz. Böyle kurslar açtıkları için sağ olsunlar. Belediye çok güzel hizmetler veriyor. Ayrı ayrı mahallelerdeyiz, bu etkinlik kursiyerler arasında da birlik ve beraberliği, tanışma ve kaynaşmayı sağladı. Başkanımız el sanatlarına büyük önem veriyor. Bahar nasıl doğaya bir canlılık veriyorsa, el sanatları da insanlara, mutluluk, heyecan, huzur veriyor. Arkadaşlık ortamını artırıyor” görüşlerinde bulundular. 

 

Bu haber 416 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...