Hayvan hırsızları yakalandı

27 Nisan 2018 15:48

Merkeze bağlı Darıderesi Köyü yakınlarında 8 adet büyükbaş hayvan çalan şüpheli jandarmanın sıkı takibi sonucunda yakalandı.

Konu ile ilgili İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan duyuru şöyle: “23 Nisan 2018 günü saat 20.00 sıralarında Isparta ili Merkez ilçe Darıderesi köyü Andık Deresi mevkiinde hayvan otlatmakta olan N.Ç. isimli şahıs İl Merkez J.K.lığına müracaat ederek, hayvan otlattığı alana yaklaşık (500) m. mesafede bulunan evine yemek için gittiğini, bir saat kadar sonra dönerek hayvanları kontrol ettiğinde (8) adet büyükbaş hayvanın yerinde olmadığını fark ettiğini beyan etmiştir.

Söz konusu hayvanlara arazide yapılan kontrolde rastlanmaması üzerine çalınmış olabileceği değerlendirilerek, olay yerinde görülen şüpheli bir şahıs ile bölgede hayvanların saklanılabileceği ve götürebileceği yerlerle ilgili gerekli araştırma yapılmıştır.

Yapılan araştırma sonucu söz hayvanların çalınan bölgenin yakınında yer alan H.K.'ya ait ahırda bulunduğu tespit edilmiştir. Çalınan hayvanlar C.Savcısının talimatı ile sahibine teslim edilmiş, şüpheli  H.K. ise adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır.

İ| Jandarma Komutanlığınca, hırsızlık olaylarının önlenmesi, meydana gelen olayların aydınlatılması ve şüphelilerin yakalanması maksadıyla 24 saat esasına göre kontrollere aralıksız olarak devam edilmektedir”.

 

Bu haber 364 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...