´Onlara çok şey borçluyuz’

27 Nisan 2018 15:55

Kadir Boylu Orta Okulu tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında en çarpıcı projelerden biri “Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz” çalışmasıydı. Programda şehit aileleri ve davetliler duygu yüklü anlar yaşadı.

Okul Öğretmenleri ve öğrenciler, Vatanımız uğruna şehit olan Mehmetçiklerimizin Aileleriyle yapılan röportaj yaparak slayt gösterisi hazırladı.

Proje Öğretmenler Meltem Okur, Hatice Özdemir ve Tuğba Özkan ile öğrenciler İrem Şişman, Elif Züheyla Karslı ve Bilal Işık Demiral tarafından hazırlandı.

Şehitlerimizin aileleriyle röportaj yapılarak hem aileler unutulmadı hem de görüşleri alındı.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında “Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz” projesinde konuşan

2016 yılında Nusaybin’de teröristlerle girilen çatışmada şehit olan  Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin’in eşi Kıymet Şahin,

1994      Yılında Afyonkarahisar’da Eğitim uçuşu esnasında uçağın düşmesiyle şehit olan Teğmen Kenan Kiper’in annesi Fadime Kiper,

1998 yılında Hakkari Yüksekova’da Dağlıca Ortaklar Mevkiinde gece operasyonunda tuzaklanan mayına tesadüf etmesiyle şehit olan Piyade Uzman Çavuş Lokman Çoban’ın eşi Esma Çoban,

1994 yılında Van’da Terör Örgütü mensuplarının araçlarına attığı roketle 5 arkadaşıyla şehit olan Jandarma Komando Er Şeref Arslan’ın annesi Hayriye ve babası Halil Arslan’ın görüşleri alındı. “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diyen Aileler, bir an önce terörün kökünün kazınmasını istediler.

Ve slaytın sonunda Afrin Şehidimiz Uzman Çavuş Burhan Açıkkol’la ilgili bir VTR yer aldı. Programda şehit aileleri ve davetliler duygu yüklü anlar yaşadı.

Projenin danışman öğretmen ve öğrencileri, “Ülkemizin de içerisinde bulunduğu durumu ele alarak milli birlik ve beraberliğimize çok ihtiyacımız olan bu dönem de bu projeyi hazırlamak istedik.

Biliyoruz ki ateş düştüğü yeri yakar ama biliyoruz ki  bizler onların sayesinde başımız dik gururla biz böyle bir milletin evlatlarıyız diyebiliyoruz. Onlara çok şey borçluyuz. Biz de emanet bıraktıkları bu toprakları kanımızın son damlasına kadar koruyacağız” dediler.

 

Bu haber 616 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...