Eğirdir’de Yazılım Kursuna yoğun ilgi

28 Nisan 2018 10:55

Eğirdir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ‘Prof. Dr. Aydın Köksal Yazılım Kursu’ açıldı.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Eğirdir’de 5, 6, 7 ve 8’nci sınıfta öğrenim gören 60 öğrenci, yapılan sınav sonucunda Prof Dr. Aydın Köksal Yazılım Kursuna katılmaya hak kazandı.

 Prof. Dr. Aydın Köksal Yazılım Kursu, Kaymakam Abdullah AKDAŞ’ın başkanlığında Yazla Mahallesi Spor Salonu yanında bulunan Gençlik Merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

                Açılış öncesi bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş,  “İlçemizde daha önceleri açılan bilgisayar kurslarından daha farklı bir kurs planladık. Kursumuzda çocuklarımız yazılımın, kodlamanın alfabesini A’dan Z’ye kadar öğrenecekler.  Yazılım konusunda ülkemizde çok ciddi bir açık var. Türkiye her gün 5 milyar dolarını yabancı yazılım firmalarına ödüyor. Lisans kullanmayana da ceza veriliyor. Dolayısıyla buradaki çocuklarımız, gençlerimiz yazılım ile ilgili bildiklerini biraz daha pekiştirecekler, öğrenecekler. İnşallah vatanımız için, milletimiz için çok faydalı olacak. Bu kursumuz devam edecek. 5’nci sınıftan aldığımız öğrenci 8’nci sınıfımıza kadar devam edecek. Devam mecburiyeti var. Birkaç defa devamsızlık yapan çocuğumuzu artık kabul etmeyeceğiz. Velilerimiz de bu konuyu lütfen ciddiye alsınlar” diye konuştu.

 Konuşmalarında Prof. Dr. Aydın Köksal’ı Eğirdir’e davet edeceklerini ifade eden Kaymakam Akdaş, “Türkiye’de 1960’lı yıllarda başlayan bilişim mevzusu,  Prof. Dr. Aydın Köksal tarafından başlatıldı. Ülkemizde bilişimin gelişmesi konusu Prof. Dr. Aydın Köksal’ın çalışmalarıyla bugünlere geldi. İnşallah kendisini de yakın bir zamanda ilçemize davet edip, öğrencilerimizle tanıştıracağız” dedi.

 Kaymakam Abdullah Akdaş’ın konuşmalarının ardından ‘Prof. Dr. Aydın Köksal Yazılım Kursu’nun açılış kurdelesi kesildi.

 Prof. Dr. Aydın Köksal Yazılım Kursu’nda Bilgisayar Öğretmenleri Mustafa Erdoğmuş ve Mehmet Özçetin tarafından eğitim verilecek.

 Eğitimlerin önümüzdeki senelerde de kesintisiz devam etmesi planlanıyor.

Öğrenciler, Cumartesi ve Pazar günleri kurs, Çarşamba ve Perşembe günleri ise pekiştirme eğitimi görecekler.

 

Bu haber 386 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...