“İKİNCİ ÜNİVERSİTE KARARINDAN ÇOK MEMNUNUZ”

28 Nisan 2018 11:23

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, ilimize kazandırılan ikinci üniversiteden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet yetkililerine teşekkür ederken, ikinci üniversitenin de Isparta’ya önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi.

Isparta kamuoyunun uzun süredir gündemini meşgul eden ikinci üniversiteyle ilgili n somut adım atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla YÖK’te başlatılan çalışmalar kapsamında hukuki altyapı için ilk adım atıldı. 

Bu doğrultuda Türkiye’deki 10 üniversiteyi bölerek, önemli bazı fakültelerin yeni kurulacak 15 yeni üniversiteye bağlanmasını içeren yasa tasarısı, TBMM Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. AK Partili vekillerin hazırladığı önerge kapsamında “parçalanacak üniversite” listesine Süleyman Demirel Üniversitesi de eklendi. Böylelikle Süleyman Demirel Üniversitesi’nin bölünmesiyle Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin kurulması komisyonda kabul edilmiş oldu.

ESNAF KARARDAN MEMNUN

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin kentin yaşadığı ara elaman sorununa da çözüm olacağına inandığını dile tiren Başkan Tural, Isparta ekonomisine de katkı sağlayacağını ifade eti.

Tural, “Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin Isparta’ya kazandırılmasında büyük emeği olan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Bakanlar Kurulu Üyelerimize, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e tüm esnaf ve sanatkarlar adına teşekkür ederim” dedi.

Bu haber 472 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...