“Düzenli spor şart”

30 Nisan 2018 15:47

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness İl Temsilcisi ve aynı zamanda Yunus Bıçaklı Fitness Center’in Sahibi Yunus Bıçaklı, fazla kilolardan kurtulmak için düzenli spor hayatın önemine dikkat çekti.

         Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness İl Temsilcisi Yunus Bıçaklı, spor salonlarının durumlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.  Vücut Geliştirmede Türkiye derecelerine imza atan ve şampiyonlar çıkaran Bıçaklı, çalışmalarını sıkı şekilde sürdürüyor.

2 dönemdir İl Temsilciliği yaptıklarını belirten Bıçaklı, “Fitness Vücut Geliştirme Federasyonu il temsilciliğini iki dönemdir il temsilciliği yapmaktayım.1984 doğumluyum. Isparta’da uzun süredir spor salonuyla hizmet vermekteyiz. İl Temsilciliğimiz hakkında çalışmalarımız şu şekilde gidiyor. Ara ara dönem dönem çevre illerde ki yarışmacı sporcu arkadaşları şehrimize getirip salonumuza getirip burada başarılı sporcu arkadaşları dünya şampiyonu olmuş, Avrupa şampiyonu olmuş, milli takıma seçilmiş başarılı sporcuları şehrimize getirip onların burada bilgi, deneyim, tecrübelerini şehrimizdeki bu  spora gönül vermiş olan kişilere paylaşmaları için davet ediyoruz” dedi.

Yunus Bıçaklı Fitness Center’in çalışmalarından bahseden Bıçaklı, “Burada fitness,  kilo alma, kilo verme, vücut geliştirme sıkılaşma, zumba bayanlara için kilo verme gibi egzersizlerimiz ve hizmetlerimiz mevcut. Kilo almakta, kilo vermek kadar zordur. Kilo vermek isteyen için kilo vermek zor. Kilo almak da o şekilde zor” diye konuştu.

“SALONLAR DAHA FAZLA DENETLENMELİ”

Isparta’da son zamanlarda artan spor salonlarıyla da ilgili olarak konuşan Bıçaklı, “Isparta’da spor salonlarını artmasında sevindirici yönler de var. Üzücü yönü de var. Önce sevindirici yönünü anlatıyım. Bundan yaklaşık 8-10 sene önce  biz Isparta’da spor salonu hizmetlerimizi  vermeye başladığımız da spor salonu sayısı sadece 2’ydi. Bu iki tane olan spor salonlarının metre kareleri daha düşüktü.Salon içerisinde ki sporculara üyelere sunulan hizmet daha kısıtlıydı fakat bugün yaklaşık 16-17. Çok yakında 18 tane  spor salonu olacak. Sadece fitness vücut geliştirme üzerine.Bu tabi ki sevindirici.Aklıma direk şunu getiriyor.Spor yapan kişi sayısı büyük bir hızla artıyor.Üzücü yönü ise şu bu iş ile alakası olmayıp da tamamen bu işi para kaynağı olarak görüp de bu işe girenlerin ise salonlarda ki verdikleri hizmetler biraz daha farklı oluyor. Denetimlerin daha sık yapılması gerektiğini düşünüyorum.Zaten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  ve il temsilcisi olarak Gençlik sporun belirlenmiş olduğu bir denetim kuruluyla sürekli sık sık yılda 2 defa yerine göre 3 defa bazı özel durumlarda 4. defa  bütün spor salonlarına çıkıp gerekli denetlemeler yapılıyor” dedi.

Çevresinden salonunun fiyatının düşük olmasından dolayı tepki aldığını söyleyen  Bıçaklı, “Kendimize rakip görmüyorum. Rakip görmüyorum derken Isparta’da en iyi hizmeti veriyoruz diye bir iddiam kesinlikle söz konusu değil. Her salonun kendine göre artıları var eksileri var. Kimi salonun antrenörü çok iyi metrekaresi düşük. Kimi salonun metre karesi çok güzel antrenörü normal. Kimilerinin içerideki makineleri çok iyi metre karesi farklı. Havalandırması farklı.Kimi salonun her şeyi mükemmel ama bulunduğu mevkisi uzak.Yani her salonun kendine göre artısı eksisi var.Bizde burada daha çok öğrencilere yönelik hizmet veriyoruz.Fiyatlarımızı uygun tutmaya çalışıyoruz. Benim bu konu da düşüncem bizim spor salonumuzun fiyatları oldukça düşük. Çevreden sürekli şu soruyu alıyorum; ‘Neden bu kadar ucuz?’ ara ara tepkilerde alıyorum.Ancak benim bu konudaki düşüncem şu; herkesin spora başlaması için güzel bir teşviktir. Bugün sokağa çıkıp da sorduğunuz da spor yapmayı düşünüyor musunuz diye bir spor salonuna başlamayı düşünüyor musunuz diye sorduğumuz da alacağımız cevapların çoğu diyorlar ki evet düşünüyoruz  fakat maddiyat olarak uygun değiliz. Aslında spor salonu fiyatları çok yüksek değil.Isparta’da ki en yüksek fiyatlı spor salonunu ele alalım.Verdiği hizmeti ele alalım. Karşılığında kişinin bir günde orada geçirdiği değerlendirdiği zamanı ele alalım bunları kısaca özet geçmek gerekirse. Bir kişinin spor salonundan aldığı hizmetler nelerdir? En başta antrenör hizmeti alır bu en değerlisidir.Yanı sıra spor salonunun soyunma odasını, duşunu sıcak suyunu kullanır.Yanı sıra değerli eşyaları emanet alınır ve ortalama 300 bin TL’lik 1 trilyon arasında değişen yatırım sermayesi yapılmış spor salonun her bir köşesinden yararlanma kullanma hakkına sahiptir ve en pahalı olan spor salonunun ücreti güne vurduğumuz zaman kaç paraya geldiğini çok komik bir rakam ortaya çıkıyor.Biz yaklaşık 7-8 yıl önceki aldığımız ücretin hala aynısını alıyoruz.Tabi ki 7-8 yıl önceki rakamlar ile spor salonumuza spor yapmak  içi kayıt yaptıran kişilerin rakamı ile bugünkü rakamlar arasında çok büyük fark var ama mesela vakit geçirmek için güzel bir aktivite gidip bir kafede  çay içmesi arkadaşlarıyla muhabbet etmesi sosyalleşmesi  bunların maliyetlerine baktığımız da spor salonunun maliyetinin arasında çok büyük fark var. Spor salonu çok daha ucuz geliyor.Yalnızca aylık  ücret peşin ödendiğinden dolayı durumumu düzelttiğimde de bir an önce  spora başlayacağım diyorlar.Bizde tam bu nokta da işte Yunus Bıçaklı Fitness Center olarak herkes spora kolaylıkla kaydolabilsin üyeliğini yapabilsin üyelik tarih yenileme tarihi geldiğinde cebi yanmasın diye fiyatlarımızı olabildiğince düşük tutmaya çalışıyoruz. Maliyetlerimiz ölçüsünde” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu haber 929 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...