“Kiraz bahçelerinizi akşam saatlerinde ilaçlayın”

30 Nisan 2018 15:58

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, kiraz üreticilerine önemli uyarılarda bulundu. Kirazların arılar tarafından bu dönemde dölleme işlemi yaptığını belirten Başkan Ünverdi, kiraz bahçelerinin akşam saatlerinde ilaçlanmasını istedi.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, kiraz üreticilerine önemli uyarılarda bulundu. Kiraz üreticilerine seslenen Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, ‘İlaçlamanın arılar kovana çekildikten yapılması en doğru yöntem olacaktır’ dedi. Ünverdi, “ Arı ve Kiraz özellikle arı ve meyve de diyebiliriz bunlar vazgeçilmez bir ikili aslında arı olmazsa meyve olmaz döllenme olmaz bu anlamda arı görüyoruz ama geçen yıllara göre arıyı az görüyoruz. Bizim ilçe Tarım Müdürlüğümüz ve Çiftçi malları kayıtlarına göre geçen yıla göre genel arı oranı yüzde 50 az bu yıl aslında bu gördüğümüz arı sizlere göre çok geliyor ama bizim için bu miktar az ama bununda sebepleri var özellikle üreticinin çiçeklenme döneminde ilaçlamayı özellikle arı kovanına girdikten sonra gece yapmalarını biz üreticilerden rica ediyoruz. Bu anlamda üreticinin ilaçlamak için su aldığı noktalarda bu yıl kısıtlamaya gittik, şuanda bazı noktalardan su vermiyoruz. Akşam üstü 6-7 gibi arı kovanına girdikten sonra ilaçlama yapmalarını özellikle üreticilerden rica ediyoruz” diye konuştu.

Geçen yıl arıcılardan zarar görenler olduğunu belirten Başkan Mehmet Ünverdi, bu yıl bu gezgin arıcıların ilçeye gelmediğini ifade etti. Ünverdi, “ Geçen yıl arıcılardan zarar görenler oldu maalesef üzülerek söylüyorum ve bunların bir kısmı ilçemize gelmediler, ama biz bununla ilgili ilçe Tarım Müdürlüğümüz ve Çiftçi malları Uluborlu belediyesi olarak gerekli tedbirleri alıyoruz aslında bundan sonrada almaya devam edeceğiz çünkü arıcılık faaliyetini yürüten üreticiler neticede onlarda bir üretici onlarda kendi rızıklarını aramaya geliyorlar buraya bizin onlara bir zarar verme lüksümüz olamaz bu anlamda biz gerekli tedbirleri alacağız ve üreticiyi de üst seviyede dikkat etmelerine rica ediyorum  

 

Bu haber 429 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...