SDÜ Arkeoloji Bölümünden açık hava sergisi

30 Nisan 2018 16:00

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nün düzenlediği ''Poster Sunum Sergisi''nde, bir ''Medeniyet Alanı ve Açık Hava Müzesi'' olan Isparta ve Türkiye'nin şaheserleri yer aldı.  ''Uygarlığın Belleği: Şaheserler Sergisi''ne İstanbul, Mehmed Âkif Ersoy ve Gazi Üniversitesi de katıldı.

-AÇIK HAVADA ''MEDENİYET IŞIKLARI''

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Arkeoloji Topluluğu önemli bir organizasyona imza attı. SDÜ III. Arkeoloji Günleri etkinlikleri kapsamında açık havada Poster Sunum Sergisi açıldı.

Sergide bir ''Medeniyet Alanı ve Açık Hava Müzesi'' olan Isparta ve Türkiye'de arkeoloji alanında yapılan çalışmalar sunuldu.

SDÜ, İstanbul, Mehmed Âkif Ersoy ve Gazi Üniversitesi'nde de katılım gösterilen Arkeoloji Araştırmaları Poster Sunumu yoğun ilgi gördü.

-İZ BIRAKAN ESERLER VE SÖYLEŞİLER

III. Arkeoloji Günleri etkinlikleri kapsamında SDÜ Fen- Edebiyat Fakültesi (FEF) bahçesindeki etkinlik söyleşi havasında hayata geçirildi. Sergide Hitit Dönemi Meslekleri analiz edildi. Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri ve ekipleri yürütülen çalışmaları anlattı.

Seleukeia Antik Kenti, Yazılı Kanyon (Sütçüler), Prostanna çalışmaları; yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin seminer ve tez konuları için hazırladığı posterler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

-LİSANS ÖĞRENCİLERİNE DE YER AÇILDI

SDÜ III. Arkeoloji Günleri etkinlikleri kapsamında ilk kez bu yıl lisans seviyesindeki öğrencilerin poster sunumları da sergilendi. Gelecekte akademik kariyer yapmaya aday başarılı lisans öğrencileri posterleri ile açık hava sergisine katıldı.

-UYGARLIKLAR BEŞİĞİ: ANADOLU MEDENİYETLERİ

SDÜ III. Arkeoloji Günleri'ne katılan misafir üniversiteler de 'Ordu Kurul Kalesi Sikke Buluntuları'; 2010- 2017 Kibyra Mühürlü Unguenteriumları'; 'Aizanoi Köprüleri' ve 'Penkalas Nehri Restorasyon Çalışmaları' başlıklı sunumda yer aldılar.

 

Bu haber 560 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...