Gül motifli ahşap ürünler internette satışa sunuluyor

4 Şubat 2013 18:37

Isparta Belediyesi tarafından yaklaşık 3.5 yıl önce küçük bir atölyede başlatılan ve bugün büyük bir sektör haline gelen gül motifli ahşap el sanatlarının satışı için online web sitesi kuruluyor. Bugüne kadar bünyesinde 22 usta yetiştiren ve yeni gelenlerle birlikte bu sayıyı 32’ye çıkaran Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları günümüzle tekrar buluşturuluyor, diğer taraftan da ekonomiye kazandırılıyor.

Kendisine has özellikler taşıyan, gül motifleri kullanılan ve her birisinden sadece bir tane olması nedeniyle antika olma özelliği de taşıyan ahşap ürünler IYAŞ AVM 1. Kattaki satış mağazasındaki raflarda yer alırken, şimdi de kurulacak online satış sitesiyle tüm dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

Kaybolan el sanatlarının gün yüzüne çıkarılması, şehrin simgesi olan gülün ahşapla buluşturulması ve beraberinde istihdama olanak sağlanması amacıyla Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından kurulan atölye sayesinde şu anda 32 kişiye istihdam sağlanıyor. Gül desenli ahşap sandıklar, mobilyalar, aynalar, tabaklar ve daha nice güzel ürünlerin internet üzerinden satışı için hazırlıkların sürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu ürünlerin her birisinden bir tane olması dolayısıyla ileride antika özelliği taşıyacak. Üretilen ürünlerde gül motiflerinin işlenmesi sayesinde bu kimlik sadece Isparta’ya has olacak. Türkiye ve Dünya’nın kabul edebileceği evrensel ürünler üretiyoruz. Ürünlerimizin imalatında belli bir aşama ve sayıya ulaştık ve satış yapabilecek bir hale geldik” dedi.

İtalya’nın özellikle tasarım alanında önde olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın da tasarım alanında bir merkez olabilmesi için adımlar attıklarını söyledi. ‘Bir üretim merkezi haline geliyoruz’ diyen Başkan Günaydın, “Hem açacağımız mağazalar, hem de kurulacak olan internet sayfamız vasıtasıyla ürünlerimiz yurt içinde ve dışında satılabilecek. Böylece Isparta’da zincirleme bir üretim merkezi kurulmuş olacak hem de şehrimize yeni bir istihdam kapısı açılacak” şeklinde konuştu.

Kendilerine bir prensipler kitabı oluşturduklarını dile getiren Başkan Günaydın, yaptıkları uygulamaların ileride de bu prensipler doğrultusunda devam ettirileceğini söyledi. Ahşap ürünlerin yanı sıra yine gül motifli cam objelerin de üretilmeye başlandığını aktaran Günaydın, “Yaptığımız her ürünün markası var. Ürünlerimiz Gül Isparta markası ile raflardaki yerlerini alıyor” dedi.

 

 

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...