Kredi Yurtlar Kurumu Turnuva Finalleri başladı

1 Mayıs 2018 15:48

Yurtlarda barınan gençlerin spora olan ilgilerini artırmak amacıyla ülke genelinde düzenlenen sportif turnuvaların grup elemelerinin tamamlanmasının ardından KYK’lı gençler, 30 Nisan-06 Mayıs tarihleri arasında Türkiye finalleri için ter dökecek.

Her yıl gerçekleştirilen spor turnuvaları ile KYK’lı gençler arasında dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık duygularının geliştirilmesi, spor kültürü, takım ruhu ve “fair play” (dürüst oyun) anlayışının oluşturulması amaçlanıyor. 

Binlerce KYK’lı gencin futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badminton ve geleneksel Türk okçuluğu dallarında şampiyonluk için ter dökeceği turnuvaların Türkiye finalleri 30 Nisan’da başlayacak; 6 Mayıs’ta sona erecek.

Farklı illerde gerçekleştirilen yarı finallerin ardından Türkiye finalleri için grup elemelerinde birinci olan takımlar çarpışacak.

Türkiye finali için Düzce’de düzenlenecek olan KYK Futbol Turnuvası’nda Kastamonu, Kocaeli, Denizli, Trabzon, Niğde, Malatya, Diyarbakır ve Kars; Eskişehir’de düzenlenecek Basketbol Turnuvası’nda kızlarda Ankara, Kocaeli, Denizli, Trabzon, Konya, Erzurum, Diyarbakır ve Ağrı, erkeklerde Karabük, İstanbul, Denizli, Samsun, Konya, Erzincan, Gaziantep ve Van; Denizli’de düzenlenecek Voleybol Turnuvası’nda Ankara, Kocaeli, Denizli, Trabzon, Aksaray, Erzincan, Diyarbakır ve Bayburt; Çorum’da düzenlenecek Masa Tenisi Turnuvası’nda erkeklerde Çorum, Sakarya, Aydın, Tokat, Isparta, Malatya, Gaziantep ve Van, kızlarda ise Eskişehir, İstanbul, Uşak, Samsun, Konya, Sivas, Diyarbakır ve Van illeri yarışacak.

Centilmence ve başarılı bir şekilde tamamlanması planlanan geleneksel spor turnuvalarında geleneksel Türk okçuluğu Ankara’da, badminton ise Edirne’de düzenlenecek.

09-13 Nisan tarihleri arasında Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Satranç Turnuvası’nın kazananları da belli oldu. Erkeklerde Afyonkarahisar’dan Doğukan Özen, kızlarda ise Batman’dan Tuğba Gür birinciliği göğüsledi.

Cep telefonu, kupa ve madalya verilen birincilere ödülleri İl Müdürü tarafından takdim edildi.

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...