BAKA, Gönen ve Yalvaç’ta proje hazırlama eğitimi verdi

5 Şubat 2013 16:21

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2012 Mali Destek Programı kapsamında Isparta merkez, Gönen ve Yalvaç ilçeleri ve Antalya’nın Finike ile Kalkan ilçelerinde proje hazırlama eğitimleri verdi. Desteklerden faydalanmak isteyenlere açık olan proje eğitimleri, projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama, sunma ve proje hazırlama ile ilgili konularda verildi.

Desteklerden faydalanmak isteyen tüm ilgili kişi ve kurumlara açık ücretsiz BAKA’nın proje hazırlama eğitimleri; Isparta merkezde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda, Gönen İlçesi’nde Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda, Yalvaç’ta ise Belediye Meclis Salonu’nda, Antalya’nın Kalkan İlçesi’nde Belediye Toplantı Salonu’nda, Finike İlçesi’nde ise Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Proje hazırlama eğitimleri toplantılarında katılımcılara, ‘Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi’, ‘Alternatif Turizmin Geliştirilmesi’ ile ‘Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi’ alt başlıklarından oluşan toplam 20 milyon TL bütçeli 2012 Mali Destek Programı’na son başvuru tarihinin kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için 12 Mart 2013, kar amacı güden işletmeler için de 13 Mart 2013 olduğu hatırlatıldı.

Proje hazırlama eğitimlerini BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, uzmanlar Mehmet Fehmi Dündar ve Bayram Altıntaş’dan oluşan ekip verdi. Yerel kapasiteyi geliştirmeye yönelik uygulamalı eğitimlerin gerçekleştirildiği proje hazırlama eğitiminde, Maliyetlerin Uygunluğu, Destekten Karşılanabilecek Maliyetler, Uygun Olmayan Maliyetler, Program ile Hedeflenen Sektör ve Alanlar, Değerlendirme Süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla ilgili bilgi verildi. Projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler aktaran BAKA ekibi, projelerin puanlamalarında önemli noktalara dikkat çekti.

Proje hazırlama eğitimleri, 5 Şubat’ta Alanya’da, 6 Şubat’ta da Manavgat’ta gerçekleştirilecek.

Bu haber 721 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...