“Tüm bölgeye çok önemli katkılar sağlayacak”

2 Mayıs 2018 15:11

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Antalya Valiliği’nde toplandı. BAKA Yönetim Kurulu’nun Başkan Vekili Isparta Valisi Şehmus Günaydın başkanlığındaki Nisan ayı olağan toplantısına; Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ile BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, toplantı öncesinde Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. BAKA Yönetim Kurulu’nun olağan toplantısının açılışında BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkan Vekili Isparta Valisi Şehmus Günaydın, alınacak kararların Antalya, Isparta ve Burdur illeri ile ülkemiz için hayırlı olmasını diledi. Vali Günaydın, “Bugün Batı Akdeniz Kalkınma Ajansımızın Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştireceğiz. Kalkınma Ajansı olarak bölgemizin ekonomik potansiyelini harekete geçirerek bölgesel kalkınmada maksimum seviyeye ulaşmak için bir çok alana destek veriyoruz, katkı veriyoruz. Hepinizin bildiği gibi Antalya ve Burdur ilerimizde güdümlü projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Son olarak Kalkınma Bakanlığımıza sunduğumuz Isparta projesiyle de güdümlü projelerin son aşamasına gelmiş olacağız. Ispartamız’da da tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili bir laboratuvar yapıyoruz. Tabi ki bu sadece Ispartamız’a değil aynı zamanda tüm bölgeye çok önemli katkılar sağlayacak. İlaç sanayinden tutun da kozmetik sanayine kadar birçok alanda fayda sağlayacak, gelir getirecek, üretici sayısını artıracak bir proje. Bu projeden dolayı destek veren sayın Bakanımıza ve emeği geçen herkese de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bugün gündem konularımız ağırlık olarak bölgemizin turizm potansiyeline katkı yapacak projeleri görüşeceğiz. Bölgemizde başta Antalyamız olmak üzere Burdur ve Isparta’da turizm alanında yeni destinasyonlar oluşuyor ve bizde ajans olarak bunlara nasıl katkı yaparız çabası gayreti içerisindeyiz. Toplantımız hem ülkemize hem de bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Nisan ayı olağan toplantısı, gündemde yer alan maddelerinin görüşülerek yönetim kurulu tarafından karara bağlanmasının ardından sona erdi.

 

Bu haber 449 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...