Yağmur Suyu drenaj projesinin ikinci ayağı başladı

5 Şubat 2013 16:23

10 gün önce başlayan Sermet, Davraz ve Halıkent mahallelerinin yağmur suyunu yarı ayrı kanallardan taşıyarak drenaj edilip Sav Deresi'ne aktarılması işinde 2 kilometrenin tamamlandığını kaydeden Isparta Belediye Başkanı Günaydın, "Şimdi de Fatih, Muzaffer Türkeş Mahallesi noktasında başlattığımız projenin bu ayağı Asri Mezarlıktan Çünür Mahallesi'ne kadar uzanacak. Artık su baskınları olmayacak” dedi

Isparta Belediyesi, kentin alt yapı sorunlarının çözümü için dev projelere imza atmaya devam ediyor.

Yağmur suyu drenaj projesinin ikinci ayağı olan Fatih Mahallesi ve Muzaffer Türkeş Mahallesi’nde dev boruların döşeme işi dün düzenlenen tören ve kurban kesimi ile başladı.

Törene CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Merkez İlçe Başkanı Senati Demirci, CHP yöneticileri, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, MHP Yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

10 gün önce başlayan Sermet, Davraz ve Halıkent mahallelerinin yağmur suyunu ayrı ayrı kanallardan taşıyarak drenaj edilip Sav Deresi’ne aktarılması işinde 2 kilometrenin tamamlandığını kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yağmur suyu drenaj projemiz tamamen belediye imkanlarıyla yapılıyor. Şimdi de Fatih Muzaffer Türkeş Mahallesi noktasında başlattığımız projenin bu ayağı Asri Mezarlıktan Çünür Mahallesi’ne

kadar uzanacak. Artık su baskınları olmayacak. İller Bankası’na ihale ettiğimizde malzemesi,

yapım işiyle 5.5 milyon TL’ye mal oluyor. İşimizin geneli5600 metrehat döşenmesi işi. Çeşitli çaplarda dev boruları 1 milyon 147 bin TL’ye aldık. Kullanılan mazot, araç, ekipman ve personel giderleriyle 1.5 milyon liraya mal ediyoruz” dedi.

Bu projeyi hayata geçirmenin zor bir iş olduğunu belirten Başkan Günaydın, “Müteahhitler bile ihaleye girmekten zorlanıyorlar. Çekiniyorlar. Müteahhitler şu ana kadar bizim yaptığımız2 kilometreişi yapamazlardı. 500-600 metrede kalırlardı. Biz hafta sonunda çalışıp 2 kilometreyi yaptık. Diğer hatta 3 koldan burada bir koldan yapılıyor ve bahara bitmiş olacak. Şu anda planladığımızdan da hızlı gidiyor. Bundan dolayı da zamandan kazanmış olacağız” diye konuştu.

Ana boru döşeme dışında dağıtım ızgaraları, bağlantı, şebeke yatırımları olmak üzere40 kilometrealtyapı çalışması yaptıklarını belirten Başkan Günaydın, “Demirköprü’den Otogar’a3.5 kilometremesafedeki ana su şebekesini 475 bin liraya yeniledik. Bahara da hazırlık yapmış oluyoruz.250 kmasfalt dökmek istiyoruz. 15 bin yağmur ızgarasını konulacak. Bunu yaptığımız anda 40 yılda yapılamayacak bir altyapı çalışmasını 2.5 yılda bitirmiş olacağız. Türkiye’de altyapısı en iyi olan il Isparta olacak” şeklinde konuştu.

Törende MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın ve CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un yanı sıra

Muzaffer Türkeş Mahallesi Muhtarı Ömer Uysal da kısa bir konuşma yaptı. Muhtar Uysal, “Sayın başkana 3,5 yıldır ne yaptın diyorlar; ben de diyorum ki, bükemediğin bileği öpecek. Bizim yöneticilerimizde aradığımız kriter İlim, cesaret ve adalettir. Bu kriterlerde sayın Başkanımızda var” diye konuştu. Muhtar Uysal, konuşmasının ardından Başkan Günaydın için yazdığı bir şiiri okudu. 

CHP'DEN GÜNAYDIN'A DESTEK

Isparta Belediyesi Fatih Mahallesi'nde alt yapı çalışmalarına devam ediyor. Başkan Günaydın'ın Fatih Mahallesi'nde düzenlediği toplantıya CHP'den tam destek geldi. Isparta Belediyesi Altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bugün Fatih Mashallesi'nde düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Merkez İlçe Başkanı Senayi Demirkol ve Parti yöneticileri katıldı.

Başkan Günaydın'ın çalışmalarından övgüyle söz eden Şenol, çalışmalarda başarılar diledi.

 

 

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...