“Gül Fuarı Isparta’mızın Kalkınması Adına Önemli”

4 Mayıs 2018 12:01

Isparta Ticaret Borsası (ITB) Başkanı Ahmet Adar, Meclis Başkanı Mehmet Ali Doğan, yönetim ve meclis üyeleri ile birlikte, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. ITB Başkanı Adar, 11-15 Mayıs 2018 tarihleri arasında Isparta Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Gül Fuarı ve Festivaline tam destek verdiklerini söylerken, Başkan Günaydın da verilen destekten dolayı teşekkür etti. Günaydın, “Isparta’mızı dünyaya duyurma şansımız daha da kolay olacaktır. Gökkubbe altında düzenlenecek fuarla daha güzel vizyonlar ortaya çıkacak. Verilen destek önemli” dedi.

ITB Başkanı Ahmet Adar, Meclis Başkanı Mehmet Ali Doğan ve meclis ile yönetim kurulu üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. 11-15 Mayıs arasında yapılacak olan Gül Fuarı ve Festivaline ITB olarak tam destek verdiklerini söyleyen Ahmet Adar, fuarda ITB üyesi firmaların da yer alacağını kaydetti. Sponsor oldukları ve televizyonda yayınlanan Tarım Aktüel programı ile de fuara destek olacaklarını ve fuarın tanıtımına katkı sunmak istediklerini aktaran ITB Başkanı Ahmet Adar, “Belediyemizin düzenlediği fuarla Isparta’mızın dünyaya tanıtımının yapılacağı kanısındayız” dedi.

Dünya gülyağı ihtiyacının yüzde 65’lik dilimini Isparta’nın karşıladığını hatırlatan Adar, gülyağı ile birlikte kozmetik sektörünün de Isparta’da öne çıkması gerekliliğine işaret etti. Gülyağı ihracatı ile 30-40 milyon euroluk bir girdi sağlandığını ancak bunun kozmetiğe dönmesiyle bu kazancın milyar dolarlarla ifade edileceğini ve bunun sağlanmasını dilediklerini aktaran Adar, birlikteliğin daha büyük başarılara imza atacağına inandıklarını kaydetti. ‘Yatırımcıların dikkatini Isparta’ya çekmek istiyoruz’ diyen Adar, “Gül Fuarının Isparta’mıza güzel sonuçlar doğuracağını biliyoruz. ITB olarak üzerimize düşen görevi yapacağız, destekliyoruz” görüşlerinde bulundu.

Ziyaretlerinden dolayı ITB heyetine teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “ITB Başkanımız Ahmet Adar ve yönetimi Gül  Fuarı ve Festivaline katkıda bulunma ve katılacaklarını beyan ettiler. Bu beni Isparta adına çok sevindirmiştir. Isparta’yı dünyaya duyurma şansımız daha kolay olacaktır. Fuarı Isparta’mızın kalkınması adına büyük ve önemli görüyorum. Gülyağı, gül ürünleri ve kozmetik üzerinde duruluyor. Isparta’mızdan fuara 10, yurt içi ve dışından da 30’a yakın firma katılıyor. Gökkubbe altında düzenleyeceğimiz fuarla Isparta’mızda yeni vizyonlar, yeni görüşler ortaya çıkacak. Destek önemli. ITB destekleyeceğini söyledi, ITSO’muzda aynı düşüncede. Bu da fuarın anlamını ve değerini ortaya çıkarmıştır. Fuarı Isparta için ticaret anlamında görüyorum. Ziyaretlerinden dolayı başkanlarımıza ve yönetime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 393 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...