Gençler Osmanlıca Yarıştı

6 Mayıs 2018 15:24

18 bine yakın genç, Osmanlıca bilgilerini tescil etmek için kıyasıya yarıştı. KYK’lı gençler tarafından büyük bir ilgiyle gerçekleşen Osmanlıca Türkçesi yarışması, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bir ilke daha imza attı. 18 bine yakın genç, Osmanlıca bilgilerini tescil etmek için kıyasıya yarıştı.

Yarışmaya, Hayrat Vakfı ile imzalanan protokol çerçevesinde yurtlarda açılan kurslarda Osmanlı Türkçesi öğrenen KYK'lı gençler katıldı. Yarışmaya başvuran tüm adaylara 24 saatlik kurs da verildi.

Gençler ilk kez Osmanlıca yarıştı

KYK’lı gençler tarafından büyük bir ilgiyle gerçekleşen Osmanlıca Türkçesi yarışması, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. 

81 il ve KKTC olmak üzere 82 merkezde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sınava 17 bin 650 öğrenci katıldı. 81 il ve KKTC birincileri Ankara’da düzenlenecek büyük finalde illerini temsil edecek.

KYK’dan sürpriz ödüller

Yarışmanın il finalinde il birincilerine tablet, ilk üçe giren öğrencilere alanında ilk ve tek Osmanlıca Eğitim ve Kültür dergisine bir yıllık abonelik, Türkiye finalinde ise ilk 5'e giren öğrencilere Kudüs ve Balkanlar gezisine kurasız katılma hakkı verilecek.

Yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin ve üçüncüye 3 bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca sınava katılan tüm öğrencilere, Hayrat Neşriyat’tan Osmanlıca mealli Kur’an-ı Kerim hediye edilecek.

Bu haber 608 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...