Isparta’ya 295 Milyon TL’lik yatırım

6 Mayıs 2018 15:35

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 30 tesisle 295 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını belirterek, “Isparta’ya hizmet yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta’ya geldi. Gölcük kavşağında karşılanan Bakan Eroğlu, Isparta Valiliği’ne geçti. Saat 15.30’da kentte gelen Eroğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ı makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, yapılan yatırımları ve gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirme yaptı. Ziyarette TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç  de katıldı.

Yapılan yatırımlardan bahseden Bakan Eroğlu, “Güller diyarı Isparta’ya yatırım yağmuru yaptık.  30 tesisle 295 milyon TL’lik yatırım yaptık. dedi.

Toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Atabey Akçay Barajı, Gelendost Yeşilköy Barajı, Gönen Güneykent Uludere Göleti Sulaması, Gönen Güneykent Uzundere Göleti Sulaması, Sütçüler Aşağıyaylabel Regülatörü ve Sulaması ile 11 adet taşkın koruma tesisinin temelini atıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, borç yapılandırması ve sosyal reform paketine ilişkin, " Emeklilere, yaşlılara, dullara, esnafa, çiftçilere, öğrencilere kadar herkese dokunan büyük bir paket." dedi.

Eroğlu, Isparta'ya 9 bal ormanı kurduklarını söyledi. Bal ormanlarını çok önemsediklerini vurgulayan Eroğlu, bu ormanlar sayesinde dünyada üretimde ikinci sıraya yükseldiklerini bildirdi.

Hükümetin vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları önce ikramiye ödemesi, yaşlılık aylığının artırılması gibi düzenlemeleri içeren bir paket hazırladığını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Paket, plan ve bütçe komisyonundan geçerek genel kurula intikal etti. Emeklilere, yaşlılara, dullara, esnafa, çiftçilere, öğrencilere kadar herkese dokunan büyük bir paket. Emeklilere dini bayramlar öncesi seyyanen biner lira para verilecek. Yaşlıların aylıkları iki katından fazla arttı. Terörle irtibatlılar hariç öğrenciler de üniversitelerine dönecek. Hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum."

Eroğlu, toplantının ardından Valilik önünde gerçekleştirilen DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hızla büyüdüğünü ve geliştiğini belirtti. Milletin hükümete her türlü desteği verdiğini dile getiren Eroğlu, bu destek sayesinde Türkiye'yi 3,5 kat büyüttüklerini anlattı.

Ekonomide destan yazdıklarına işaret eden Eroğlu, bu durumun önüne geçmek, Türkiye'yi yok etmek için plan üzerine planlar yapıldığını söyledi.

 TEMELİ ATILAN TESİSLER

 DSİ

 1)Gelendost Yeşilköy Barajı: 1.37 milyon m3 su depolanacak olup 3800 dekar tarım arazisi sulamaya açılacak. Tamamlandığında 5 milyon 700 bin TL yıllık gelir artışı sağlanacak.

 2) Atabey Akçay Barajı

 İnşa edilecek baraj ile 9,80 m3 su depolanacak olup 21 bin 530 dekar tarım arazisi sulamaya açılacak. Baraj ve sulaması tamamlandığında 25 milyon TL yıllık gelir artışı sağlanacak. 

3)Sütçüler Aşağıyaylabel Regülatörü ve Sulaması 

Sulama tesisi ile 3140 dekar arazi sulamaya açılacak ve 4 milyon TL yıllık net gelir artışı sağlanacak.

 4) Gönen Güneykent Uludere Göleti Sulaması

 İnşa edilecek olan sulama tesisi ile 2090 dekar zirai arazi sulamaya açılacak ve 3 milyon TL yıllık net gelir artışı sağlanacak.

 5)Gönen Güneykent Uzundere Göleti Sulaması

 İnşa edilecek olan sulama tesisi ile 3800 dekar zirai araz sulamaya açılacak ve 5 milyon TL yıllık net gelir artışı sağlanacaktır.

 6)Şarkikaraağaç Belceğiz Köyü 2.Kısım

 7)Eğirdir Sipahi Köyü 2.Kısım

 8)Eğirdir Akdoğan Köyü

 9) Eğirdir Barla Köyü Boyalı Mahallesi

 10) Merkez İlçe Sav Kasabası 4.Kısım

 11) Gelendost Yaka Köyü

 12) Eğirdir Tepeli Köyü

 13) Keçiborlu İlçe Merkezi 2.Kısım

 14)Yalvaç Eyüpler Köyü 2.Kısım

 15)Yalvaç Bağkonak Köyü 2.Kısım

 16)Merkez Aliköy, Küçük Hacılar ve Büyük Hacılar Köyleri Yerleşim Yeri ve Tarım Arazileri

 1 ilçe, 13 köy taşkından korunacak.

 Açılışı yapılan tesisler 

1)Keçiborlu Kozluca Göleti ve Sulaması

 0.320 milyon m3 su depolanacak olup 570 dekar tarım arazisi sulamaya açılacaktır. Baraj ve sulaması tamamlanması ile 855 bin TL yıllık net geri artışı sağlanmıştır.

 2)Gönen Gölbaşı Barajı ve Sulaması

 Yapılacak gölet ile 0,640 milyon m3 su depolanacak olup 680 dekar tarım arazisi sulamaya açılacaktır. Baraj ve sulaması tamamlanması ile 1 milyon TL yıllık net gelir artışı sağlanmıştır.

 3)Yalvaç Kırkbaş Barajı

 Biriktirme hacmi 1,91 milyon m3 olan baraj ile Kırkbaş ve Mısırlı köylerine ait 4,340 dekar zirai arazi sulanacaktır. Proje ile yıllık 6,5 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır.

 4)Yalvaç Kırkbaş Barajı Sulaması

 4,340 dekar arazi sulunacak. Proje ile yıllık 6.5 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır.

 5) Şarkikaraağaç Belceğiz Göleti

 İnşa edilen gölet ile 2.32 milyon M3 su depolanacaktır.

 6) Gönen Güneykent Barajı

 İnşa edilen baraj ile 640 bin m3 su depolanacaktır.

 7)Sütçüler Ayvalıpınar Barajı

 İnşa edilen baraj ile 2 milyon m3 su depolanacak.

 8)Sütçüler Ayvalıpınar Barajı Sulaması

 İnşa edilecek sulama tesisi ile 2.620 dekar zirai arazi sulamaya açılacak ve 3.9 milyon TL yıllık net gelir artışı sağlanacaktır.

 9) Yalvaç Tırtar Sulaması

 İnşa edilen sulama tesisi ile 6.140 dekar zirai arazi sulamaya açılacak ve 9 milyon 200 bin TL yıllık net gelir artışı sağlanacaktır.

 10)Eğirdir Akdoğan Göleti ve Sulaması

 İnşa edilen gölette 2 milyon m3 su depolanacak olup, 1540 dekar arazi sulanacaktır. Proje ile yıllık 2.3 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacaktır.

 11)Aksu Karağı Köyü Taşkın Koruma

 12)Şarkikaraağaç Salur Köyü 3.Kısım Taşkın Koruma (2 köy taşkından korunacaktır)

 13)DKMP Faaliyetleri

 -Yazılı K anyon Tabiat Parkına giriş kontrol ünitesi yapımı

 -Gölcük Tabiat Parkına giriş kontrol ünitesi yapımı

 -Geçici Hayvan Bakımevi

 

 

 

Bu haber 430 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...