“Antalya’ya gelen turistin % 20’sini Isparta’yı ziyaret etmesini sağlamak istiyoruz”

7 Mayıs 2018 18:13

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Valilik ziyaretinde Isparta turizmini geliştirmek istediklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Şehmus Günaydın'ı ziyaretinin ardından düzenlediği toplantıda, Isparta'ya 9 bal ormanı kurduklarını söyledi. Bal ormanlarını çok önemsediklerini vurgulayan Eroğlu, bu ormanlar sayesinde dünyada üretimde ikinci sıraya yükseldiklerini dile getirdi.

Isparta'yı turizmde de geliştirmek istediklerini aktaran Eroğlu, amaçlarının Antalya'ya gelen turistin yüzde 20'sini Isparta'yı da ziyaret etmesini sağlamak olduğunu, bunun için master ve eylem planları hazırladıklarını vurguladı.

Hükümetin vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları önce ikramiye ödemesi, yaşlılık aylığının artırılması gibi düzenlemeleri içeren bir paket hazırladığını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Paket, plan ve bütçe komisyonundan geçerek genel kurula intikal etti. Emeklilere, yaşlılara, dullara, esnafa, çiftçilere, öğrencilere kadar herkese dokunan büyük bir paket. Emeklilere dini bayramlar öncesi seyyanen biner lira para verilecek. Yaşlıların aylıkları iki katından fazla arttı. Terörle irtibatlılar hariç öğrenciler de üniversitelerine dönecek. Hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum."

 

Bu haber 367 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...