Batılı Liderler güçlü bir Türkiye İSTEMİYORLAR

7 Mayıs 2018 18:18

Yıllar önce Fransa’da Hukuk Fakültesi’nde okurken Avrupalıların Türkleri ve Türkiye’yi ne kadar yanlış tanıdığına şahit olan ve Türkiye aleyhine yapılan konuşmaları duyduğunda siyasetçilerin bu algıyı kırmada ne kadar başarısız olduğunu görüp, bir gün siyasetçi olarak Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmeyi hayal edip ‘Türkiye’ye dönüp siyaset yapacağım’ diye kendisine söz veren Av. Ayşe Nur Akbay, yurda döndükten 15 yıl sonra Avrupa’da bu algının tekrar yükselmeye başladığı bir dönemde AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

 

Hukukçu Milletvekili Aday Adayı Akbay, Avrupalı liderler kendi siyasi çıkarları için “Cumhurbaşkanımız için sürekli ‘diktatör’ kendi halkları nezdinde diktatör algısı oluşturmaya çalışıyorlar diyorlar. Bunun böyle olmadığını anlatmak zorundayız. Türkiye’yi ve Türkleri tanıyanlar İyi niyetli insanlar zaten bunun böyle olmadığını biliyorlar. Siyasi liderler ise kamuoylarını provoke ediyorlar. İşlerine öyle geliyor çünkü Yıllarca Türkiye’yi ekonomik olarak sömürmüşler. Artık biz sömürülmek istemiyoruz Ak Parti sömürü düzenine aykırı politikalar üretince Cumhurbaşkanımızı hedef almaktadırlar” dedi.

İlkokul çağında iken babasının yurt dışında çalışması nedeniyle Fransa’ya giden Eğirdir Pazarköylü Av.Ayşenur Ayşe Nur Akbay, çok az sayıda Türk asıllı gencin girip, mezun olabildiği Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra evlilik nedeniyle Türkiye’ye dönen Av. Akbay, 2010 yılından bu yana kayıtlı olduğu Isparta Barosu’nda 2016’dan bu yana Çocuk Hakları Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Baro’daki görevinden istifa eden Akbay, AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

FRANSIZ HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNU AK PARTİ’DEN ADAY OLDU

Av. Ayşe Nur Akbay’ı üniversite yıllarında Türkiye’de siyaset yapmayı düşündüren sebeplerin en başında; Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde Türkiye’ye yönelik antipropagandalar, İslamafobi faaliyetleri ve Müslümanlar hakkında yapılan alehte konuşmalar geliyordu. Fransa’da Hukuk Fakültesi’nde okurken hocalarının Türkiye ve Müslümanlar aleyhinde yaptığı konuşmalardan etkilenip etkilenen ve siyasetçilerin bu algıyı kırmada ne kadar başarısız olduğunu görüp, bir gün siyasetçi olarak Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmeyi hayal eden o gün ‘ülkeme dönüp, siyaset yapacağım’ diye kendisine söz veren Av. Akbay, Türkiye’ye döndükten tam 15 yıl sonra milletvekilliğine soyundu.

KENDİMİZİ ANLATAMIYORUZ

Isparta Gazetesi’ne konuşan Av. Ayşenur Akbay, Türkiye’ye hakkında yanlış değerlendirmede bulunanların Türkiye’yi tanımadıklarını belirtti. İslama fobinin gittikçe artmasından yakından Av. Akbay, şöyle konuştu:

“Benim ailem hala Fransa’da. Avrupa’da İslamafobi gittikçe artıyor. İnsanlar Türklere karşı, Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan propagandalardan olumsuz etkileniyorlar. Türklere Türkiye’ye gelmiş insanlar, komşuları Türk olan insanlar diğerleri gibi düşünmüyor. Fransa ve diğer ülkelerde kendimizi anlatamıyoruz. Biz sadece en üstteki tabakaya kitleye ulaşabiliyoruz. Oradaki halka ulaşamıyoruz. Türkiye’yi tanımıyorlar. Türkiye’yi bilmiyorlar.”

TÜRKİYE’Yİ SÖMÜRMEK İSTİYORLAR

Avrupalı liderler kendi siyasi çıkarları için kendi halkları nezdinde diktatör algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Bunun böyle olmadığını anlatmak zorundayız. Türkiye’yi ve Türkleri tanıyanlar zaten bunun böyle olmadığını biliyorlar. Siyasi liderler ise kamuoylarını provoke ediyorlar. İşlerine öyle geliyor çünkü Yıllarca Türkiye’yi ekonomik olarak sömürmüşler. Ak Parti sömürü düzenine aykırı politikalar üretince Cumhurbaşkanımızı hedef almaktadırlar. Avrupalılar yıllarca kolonilerini sömürmüş, örneğin Fransa, yıllarca Afrika ülkelerini sömürmüş, hala sömürmeye devam ediyor. Türkiye bu şekilde bağımsız politikalar üretmeye devam ederse bu siyasi yaklaşımın diğer Müslüman ülkelere de sıçramasından korkuyorlar ve bu ülkeler üzerindeki etkinliklerini kaybetmekten endişe ediyorlar. Türkiye bu şekilde davranırsa diğer Müslüman ülkelerine sıçrayacak. Sömürüden kurtulacak” dedi.

TÜRKİYE ALEYHİNDE YAPILAN KONUŞMALAR BENİ ETKİLEDİ

Ben üniversite yıllarımdan beri bu düşüncenin içerisindeyim. Üniversite okurken sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun gibi düşünenlere yönelik yapılan haksızlıkları görüyorduk. Türkiye’ye yönelik anti propagandaları görüyorduk. Hocalara karşı çok savunmasız oluyorduk. Hocalarımız bizim karşımızda Türkiye aleyhine sözler söylüyorlardı. Orada ‘sen Türkiye’ye gittin mi böyle konuşuyorsun’ diyebilen biriyim. Notlarım düştü ama ondan sonra Türklerle ilgili hiç konuşmadı. O dönemlerde bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorduk. ‘Bir gün Türkiye’ye gideceğimi, siyasetle uğraşacağım diyordum. Bir gün bu insanlara gerçekleri anlatabilecek önemli konumlara gelebilmeyi hayal ediyordum’ Böyle başladı. Buraya geldim. Diploma denkliğimi aldım, İstanbul Üniversitesinde 27 fark ders verip avukatlık stajı yaptım. Isparta Barosu yönetimine girip Çocuk Haklarını Kadın Haklarından ayrı bir komisyon olarak düzenleyip, birçok güzel çalışma yaptık. Ülkemizde çocuk hakları olsun, kadına şiddet olsun mevzuatlar ve uygulamalarda çok eksiklikler var. Bizim de yapabileceğimiz bir şeyler olduğunu düşünüyorum. AK Parti içinde bu bilgi ve tecrübemi kullanmak istiyorum. Hizmet için buradayım.”

 

Bu haber 523 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...