“Geleceğe Dönüşüm” Projesi Tanıtıldı

8 Mayıs 2018 15:55

Hedeflerini Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda şekillendiren ve paydaşları için daha geniş bir ölçekte değer oluşturmayı amaçlayan  CCI Gençlik Fonu, “Geleceğe Dönüşüm” projesini Mühendislik Fakültesi E-8 Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda tanıttı.

Yaratıcı ve çevresine duyarlı gençleri ödüllendirmek ve geleceğimizi etkileyen problemlere çözüm üretmelerini desteklemek amacıyla hazırlanan proje hayata geçiriliyor. CCI,  “Sorumlu Tüketme ve Üretme” kapsamında “geri dönüşüm, yeniden kullanım ve atık miktarını azaltma” alt temasına odaklanıyor ve kaynakların verimli kullanımını destekleyen, ekolojik ayak izini azaltmaya katkıda bulunan proje fikirlerini destekliyor.

Bu kapsamında SDÜ’de gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, projeye fakülte olarak tam destek verdiklerini belirterek proje çalışma ekibine teşekkür etti.

Projenin tanıtım etkinliği kapsamında gençlere CCI hakkında bilgi veren CoCaCola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Demokan Konyalıgil “Günümüzde şirketler sadece kar etmeye odaklı değil. Artık önemli olan değer yaratmak.  Bizler de değer yaratan bir şirketiz. Müşterilerimize değer yaratma odağında çalışmalar yapıyoruz. CocaCola İçecek olarak toplumla ilgili birçok projeyi bugüne kadar hayata geçirdik. Projeleri hayata geçirirken en yeni ve en güzel fikirleri gençlerden alıyoruz. Bu nedenle sizin fikirleriniz çok önemli.” diye konuştu.

Proje kapsamında gençlerle sosyal girişimcilik hakkında bilgi veren ve 5 yıldır CCI ile kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yapan Umut Karapeçe ise sosyal girişimciyi “Kendinden başkası için, toplumun sorunlarına çözüm arayan insanlar” olarak tanımladı.

Projelerin belli bir amaç doğrultusunda belli bir zaman diliminde ve koordinasyon dahilinde yürütülen çalışmalar olduğunu söyleyen Karapeçe, “Projelere katılmak gençler için ekstra alanlar ve fırsatlar oluşturuyor. Projeleri oluşturacak olanlar sizlersiniz. Çünkü biz biliyoruz ki gelecek gençlerde, yenilik gençlerde. Sizlerde bir ekip kurun, ve fikirlerinizle başvurun ve geleceği dönüştürün ” dedi.

Öğrencilere çevreyi ve geri dönüşümü hedef alan projeler, proje süreci, başvuru şartları, destek tutarı ve proje takvimi hakkında bilgiler veren Yasemen Güray Karataş, atık miktarını azaltmak, yeniden kullanım ve geri dönüşüm hakkında bilgiler verdi.

Bu haber 372 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...