“Hidromek Ar-Ge ve İnovasyon” Konferansı Sona Erdi

8 Mayıs 2018 15:56

Süleyman Demirel Üniversitesi Makine ve Otomasyon Topluluğu tarafından “Hidromek Ar-Ge ve İnovasyon” konulu bir konferans düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi E-8 Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrencilerle bir araya gelen ve dünyanın tanınmış iş makineleri üreticilerinden olan Hidromek’in Tasarım yöneticisi Mustafa Karahan; Hidromek şirketi, Ar-Ge merkezi, tasarım stüdyosu, Ar-Ge teknik destek faaliyetleri ve iş süreçleri konularında çeşitli bilgiler verdi.

Karahan “Dünyada 5 kıtada 80’in üzerinde ülkeye satış yapan HİDROMEK, yurt dışındaki yetkili bayi yönetimi, satış ve satış sonrası hizmetlerini yürütmek üzere İspanya’da HİDROMEK WEST, Rusya’da HİDROMEK RUS, Tayland’da HİDROMEK CE ve Japonya’da HİDROMEK JAPAN firmalarını kurarak faaliyete geçirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Ar-Ge merkezlerine verdikleri önemi vurgulayan Karahan, tasarım stüdyo faaliyetleri alanında makineye ait eskiz çalışmalar yapıldığını da vurguladı. Tüm endüstriyel tasarım ve ergonomi süreçlerinin burada yönetildiğini belirten Karahan, “Kabin ve kaporta gibi görselliğin önemli olduğu unsurlar bu birim tarafından tasarlanır ve projelendirilir. Kil modelleme çalışmaları ve 3D yazıcılarla hızlı prototiple faaliyetleri burada yürütülür. Bu nedenle tasarım birimimizde çalışmak isteyen arkadaşların yüzey modelleme teknikleri alanında kendilerini daha fazla geliştirmelerini öneriyorum” dedi.

Etkinlik kapsamında Ar-Ge teknik destek faaliyetleri konusuna da değinen Karahan, mühendislik birimlerince oluşturulan tasarımların sonlu elemanlar ortamında analizleri ile test sistemleri ve platformlarının tasarımı yapıldığını söyledi.

 

Bu haber 422 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...