SDÜ’de "III. Kariyer Zirvesi" Sona Erdi

8 Mayıs 2018 15:56

Dijital çağın aktörlerinin ele alındığı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kariyer Zirvesi; değerli katılımcıları, öğrencilerle buluşturarak mesleğe yönelik önemli bilgi edinme fırsatı sundu.

Antalya Medikalpark Hasta Hizmetleri Müdürü Neslihan Yılmaz, İnsan Kaynakları Uzmanları Hasan Tahsin Mankalcılar ve Zekiye Saçıkara sağlık sektörü hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kariyer tüyolarının yanı sıra etkili bir CV hazırlama metotlarına değinen Kariyer.Net firmasından Semih Gümüş CV hazırlamadaki hatalara değinerek iş görüşmesindeki ilk izlenimin önemine vurgu yaptı ve “İlk 10 saniyede kendinizi en iyi şekilde ifade etmelisiniz.” dedi.

Sahibinden.com firması adına Kariyer Günlerine katılan Bilge Ceylani Çakır, öğrencilere kariyer hayatına yönelik önemli ipuçları verdi. Her öğrencinin mezun olduktan sonra ne yapacağım kaygısına kapıldığını belirterek hayatımızda belirsizliklerin her zaman yer aldığını, küçük kaygıların aslında önemli olduğunu ve yeniliklere açık olmanın büyük fayda sağladığını söyledi. “Belirsizlikler yönetilirse problem çıkarmaz” diyen Çakır, öğrencilere sürekli çalışın kendinizi sürekli geliştirin mesajı verdi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akın Dil Eğitim Merkezi Kurucusu Ahmet Akın, dil eğitiminin kariyer hayatındaki önemine vurgu yaptı.

Öğrenciyken insanın çoğu şeyi fark edemediğini dile getiren Akın “Değerli olmak istiyorsanız, kolunuzdaki bilezik çok önemli. Ben İngilizce öğretmenliği okumadım. Hacettepe’de dil bilimi okudum. Fakat ben öğrenciyken internet yeni yeni çıkıyordu. İlk web sitemi o zamanlar tasarladım. Yani hemen internet bilgisini ve teknolojiyi kendime monte ettim. Bilgisayar yeni bir şeydi. Pahalı bir şeydi. Fakat ben bilgisayarı söküp takıp yeniden yapabilecek kadar kendimi geliştirdim. Ben mezun olduğumda bilgisayarı çok iyi kullanabiliyordum, çok iyi İngilizce biliyordum. Sizler de öğrencilik hayatınız boyunca mutlaka kendinizi geliştirin. Bir işte çalışın ve tecrübe kazanın.” diye konuştu.

Yabancı dilin artık olmazsa olmaz olduğunu belirten Akın, insanların ana dilinde bile kendilerini ifade edemediklerini söyleyerek şunları kaydetti: “İnsan kendini ifade edebildiği kadar vardır. Kendinizi anlatmayı etüt edin. Söylemleriniz güzel olsun. Sunumlarınız iyi olsun. Hayatınızda mutlaka en az bir kere de olsa yurt dışına çıkın. Erasmus programlarına katılın. Work and Travel yapın”

Daha sonra Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sağman, “Küresel Piyasalar ve Türkiye Ekonomisi, 2018 nasıl bir yıl ?” adlı sunumu ile öğrencilerle buluştu.   2017 de akılda kalan “bitcoin”, “enflasyon”, “küresel ekonomi” başlıklarıyla ülkemizin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

FED ve Enflasyon, AB Merkez Bankası, Çin sert düşüş, Türkiye- AB ilişkileri, AB ile müzakerelerin akıbeti, jeopolitik gelişmeler, trump dönemi, Türkiye enflasyon ve cari açık konularına da değinen Sağman, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Turkcell Marka Müdürü İhsan Mert, Türkcell’in imkanlarından söz ederek “Genç Yetenek Kampüsü”nü konu aldı. Türkcell’in dinamik ve gençlere önem veren yapısını anlatan Mert, genç yetenek yolculuğunu, başvuru süreçlerini anlattı.

İhtiyaç Haritası Kuruluşundan katılan Ali Ercan Özgür de ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan kuruluşun faaliyetleri hakkında bilgi vererek “Destekçilerle ihtiyaç sahiplerini buluşturuyoruz. Bu noktada sosyal girişimci olabilir ve hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.” dedi.

Zirvenin son oturumunda İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu dünya gündemini konu alarak para ve din üzerine dönen bir siyaset olduğunu dile getirdi. Öğrencilere “Bol bol kitap okuyun, kendinizi geliştirin” tavsiyesinde bulundu.

 

 

Bu haber 428 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...