Otobüsler şimdiden doldu

15 Ağustos 2012 22:11

Otobüsler şimdiden doldu

Ramazan Bayramı öncesi Isparta Otogar’ında hareketlilik hat safhaya ulaştı. Otobüs firmalarının aşırı yolcu yoğunluğuna karşı ek seferler koymaları bekleniyor.

 

Ramazan Bayramına sayılı günler kala şehirlerarası otobüslerde doluluk oranı yüzde 90'ı geçti. Pamukkale Turizm Isparta Bölge Müdürü Musa Macit, Ramazan Bayramı tatilinin aileleri farklı planlar yapmaya yönlendirdiğini söyledi. Macit, korsan taşımalara karşı da vatandaşları uyardı. Bayram Isparta Otobüs Terminalinde yoğunluğu artırdı. Firmalar biletlerin yüzde 90’ını sattı. Pamukkale Turizm Isparta Bölge Müdürü Musa Macit,  bayramı akrabalarının yanında, memleketinde geçirmek isteyenler kadar dinlenmek için tatil bölgelerini tercih edenlerin de bulunduğunu kaydetti. Macit, bu nedenle otobüs biletlerine haftalar öncesinden yoğun talep aldıklarını aktardı

KORSAN BİLETE DİKKAT

Macit, ek seferlerle talebi karşılamaya çalışacaklarını ifade ederek, vatandaşların otogarlardan ve bilinen firmalardan bilet almalarını tavsiye etti. Bu dönemde korsan taşımacılığın arttığına dikkati çeken Macit, şunları kaydetti: “En büyük sorunumuz bu. Kelle koltukta yolculuk yapmamaları için vatandaşları kayıtlı çalışan otobüslere talep göstermeye çağırıyoruz. Korsan taşımacılık yapan otobüs sürücüleri 10-12 saat direksiyon başında kalıyor. Yedek şoför olmadan saatlerce yol giderek yolcuların hayatını riske atıyorlar.”

Macit, kayıtlı otobüslerin otogarlardan çıkarken denetlendiğini ancak diğerlerinin denetimden uzak oldukları için tehlike saçtığını belirterek, “Kaçak çalışan araçların şehir giriş çıkışlarında denetlenmesini istiyoruz. Ayrıca bu otobüsler vergi ödemedikleri için ekonomiye zarar veriyorlar” görüşünü iletti. 

 

 

Bu haber 1883 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...