‘Emekliliğini Isparta’da Yaşayacak Aday İstiyoruz’

8 Mayıs 2018 16:04

Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e destek vererek, “Isparta’yı bilen aday istiyoruz” dedi.

 Ersal’ın açıklaması şöyle:

“Cumhur İttifakını oluşturan partilerin ve Meclisin kararı ile ülkemizde 24 Haziran tarihide erken seçim yapılmasına karar verilmiştir. 16 Nisan 2016 yılında yapılan referandumda ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişi onaylamıştır. Bu karar ile Kasım-2019’a denk gelen Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin erken yapılabileceği yönünde ortaya atılan spekülasyonlar erken seçim konusundaki belirsizliğin giderilmesini sağlamıştır. Belirsizlik ortadan kalkmış, bu durum ekonomiye olumlu olarak tesir etmiştir. 24 Haziran erken seçimlerine giderken Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladığı müjdeler oldukça sevindiricidir. Özellikle emeklilerimizin yıllardır hayalini kurduğu bayram ikramiyesi gerçekleşmiş, bundan sonra emeklilere her bayram için 1000 TL ikramiye ödenmesi kararlaştırılmıştır. Bu karardan ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür ederiz. Emeklilere yönelik düzenlemelerin yeni dönemde de devam edeceğini ümit ediyoruz. 24 Haziran erken seçim sürecinin en önemli ayaklarından birisi illeri temsil eden milletvekillerinin belirlenmesidir. Birçok kişi memlekete hizmet aşkı ile milletvekilliği aday adayı olmuştur. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’in gündeme getirdiği gibi biz de içimizden çıkmış birilerinin parlamentoya gitmesini istiyoruz. Isparta’da yaşayan, şehrimizin sorunlarını bilen özellikle emeklilerimizin başta sosyal konut olmak üzere sorunlarını ve ihtiyaçlarını bilen adayların parti listelerinde yer almasını temenni ediyoruz. Emekliler Derneği Isparta Şubesi olarak isteğimiz aday olarak gösterilecek kişilerin milletvekilliği görev süresi bittikten sonraki emeklilik hayatını Isparta’da yaşamasıdır.

Isparta Emekliler Derneği’nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in destekleriyle başlattığı TOKİ sosyal konut projesi eş zamanlı olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde esnaflarımız için de başlatılmıştır. İki grubun da temennisi TOKİ aracılığıyla ucuz konut sahibi olabilmektir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Şoförler Odası’ndaki görevinden istifa ederek AK Parti’den Milletvekili aday adayı olan Sayın Ahmet Tural’a çıktığı yolda başarılar diliyoruz. Temennimiz esnafın, emeklinin ve tüm kesimlerin sorunlarını bilen, Isparta’nın bir evladı olan Sayın Tural’ın ve aynı özelliklerdeki diğer aday adaylarının sıralamada yer almasıdır. Biz emekliler olarak dışarıdan şehrimize gelen ya da gelecek kişileri istemediğimizi buradan deklare ederiz.”

Bu haber 542 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...