Seçim kararı piyasaları rahatlattı

9 Mayıs 2018 16:12

TÜMSİAD Isparta Şube Başkanı Alperen Mustafa Özer, devletin seçim konusunda gösterdiği hızlı refleksin yatırımcılar ve iş dünyasına güven verdiğini söyledi.

TÜMSİAD Isparta Şube Başkanı Alperen Mustafa Özer, erken  seçim kararı ile birlikte piyasalarda bir rahatlama olduğunu söyledi. Piyasalardaki rahatlamayı iş dünyası olarak hissettiklerini belirten Özer, şöyle konuştu:

“Seçim kararı piyasalar için çok olumlu oldu. Seçim kararı alındığından itibaren piyasada bir rahatlama oldu. İnsanlar belirsizlikten kurtuldu. Seçim sürecine 1 yıldan fazla vardı. Yeni sisteme geçilecek. Başkan kim olacak. Piyasaya tepkisi nasıl olacak? Yeni Sistem nasıl olacak? gibi belirsizlikler vardı. Piyasalar boğulmuştu. Bunlar ortadan kalktı. Piyasalar nefes aldı. Yatırımcının devletin gösterdiği bu refleksten güven duydu. Devlet çok hızlı bir refleks gösterdi. Bu ciddi bir refleks. Yatırımcı için bu ne demek biliyor musunuz? ‘Benim devletim hızlı adım atabiliyor’ Bu insanlara güven verdi. Belirsizlik kalktı. Yeni sisteme geçilecek. Denizli’de restoran işletmemiz var. Orada bile olumlu katkısını gördük.”

Bu haber 344 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...