Gençlerimiz Kudüs yolcusu

9 Mayıs 2018 16:17

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Medeniyetimizin Keşfi Kudüs” programı kapsamında gençler, 10-12 Mayıs tarihleri arasında Kudüs’ü ziyaret edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" projesiyle gençler Kudüs'ü görme imkânı buluyor. 1-2 Şubat tarihleri arasında ilki gerçekleştirilen 'Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs' projeyle bakanlık, Kudüs’ün önemini, inanç, siyaset, kültür ve tarih açısından öne çıkan öğeleri gençlere yerinde anlatmayı hedefliyor. 10 - 12 Mayıs tarihleri arasında 180 gencin katılımıyla gerçekleştirilecek projede gençler, peygamberlerin izlerini ve hatıralarını barındıran Kudüs'ü Mescid'i Aksa'yı ziyaret ederek dinlerin, kültürlerin ve medeniyetlerin bir arada bulunduğu coğrafyayı tanıma imkanını bulacaklar.

FİLİSTİNLİ GENÇLERLE GÖNÜL BAĞI KURULACAK

'Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs' projesiyle gençler ziyaret ettikleri Kudüs'te, Filistinli gençlerle de bir araya gelecek. Binlerce yıllık tarihiyle dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kudüs ziyaretinde gençlere alanında uzman rehberler de eşlik edecek.

BAKANLIKTAN GENÇLERE ORYANTASYON DERSİ

Geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Ecdada Mektup' yarışmasında dereceye giren gençlerin katılacağı programda 180 genç yer alacak. Kudüs ziyareti öncesinde gençlere İstanbul'da oryantasyon eğitimi verilecek.

Müslümanların yıllarca yöneldikleri “ilk kıble” olan ve İslam’ın en kutsal üçüncü şehri olan Kudüs’e ve, Yafa, Eriha, Beytüllahim ve El Halil şehirlerinde gerçekleştirilecek olan programda gençler; başta Mescidi-i Aksa Camii olmak üzere Zeytin Dağı, Burak Mescidi, Muallak Kayası, Kadim Mescit, Hz. Fatıma Mihrabı, Bahriye Camii, Mahmudiye Külliyesi; Eriha şehrinde Tecrübe Dağı ve Lut Gölü  gibi tarihi ve dini açıdan önem taşıyan yerleri ziyaret edecek.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Medeniyetimizin Keşfi Kudüs" projesi yıl içerisinde de devam edecek ve gençlerimizin Kudüs konusunda bilinçlenmelerine eşsiz katkılarda bulunacak.

 

Bu haber 2427 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...