BİLİM SANAT MERKEZİNDEN BİLİM FUARI

10 Mayıs 2018 18:25

Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. 26 Projenin yer aldığı projenin açılışına yoğun katılım oldu. Açılışa  Milli Eğitim Şube Müdürü  Murat Tarhan, Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hasan Taran, “Bugün Isparta’da Isparta Bilim Sanat Merkezi olarak 4006 projesinin üçüncüsünü açıyoruz. Bunun yanında sanat alanında, resim, müzik Türkiye’nin bir çok iline gittik. Fakat bunun yanında doğu ülkeleri olan en uzak Çin’e kadar sanat alanında gittik. Bunun yanında Türklerin  daha önce atalarımızın Viyana kapılarına dayandığı yere kadar geçen yıl 4 öğrenci 2 öğretmenimizle  Viyana Büyük Elçiliğin de misafir olduk. Çine 2 yıl üst üste öğrencilerimizi gönderip 10’ar gün özel eğitim aldırıp aynı zamanda da Çin’de 10 günlük gezi haklarını kazanmışlardır. Bunun yanında tasarım alanında bir öğrencimiz Türkiye birincisi olup Çin’in başkenti Pekin’de 47 ülkeden gelen öğrencilerle birlikte proje yapıp proje de dünya 2.si olmuştur. Dünkü aldığımız haberlere göre bir öğrencimiz mail at projesiyle birlikte 128 projenin içerisinde Türkiye birincisi olmuştur.Hepinize saygılar sunarım” dedi.

Proje Yürütücüsü Aysu Keleşoğlu ise “Geleceğin bilim insanı olmaya aday 38 öğrencimiz tarafından hazırlanan 26 projemiz fuarımızda  yer almaktadır.  Bunlardan 7 tanesi Matematik, 3 Sosyal Bilgiler, 2 Tarih, 2 Robotik, 2 rehberlik, 2 Teknoloji Tasarım, 2 Felsefe, 3 D tasarım, Kimya, Coğrafya, Edebiyat Resim ve Biyoloji alanlarından oluşmaktadır” açıklamasında bulundu.

 

Bu haber 378 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...