Ağaç-İş Sendikası Üyeleri Şevket Demirel’i andı

10 Mayıs 2018 18:26

Ağaç-İş Sendikası Isparta Şubesi, Merhum İşadamı Şevket Demirel’in vefatının ikinci yıldönümünde mütevazi bir etkinlik düzenledi. Sendika tarafından organize edilen program kapsamında Şevket Demirel’in İslamköy’deki kabri başında dualar okundu. Demirel’in mezarı gül çiçekleri ile süslendi.

Ağaç-İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Aziz Eraslan, konuşmasında Merhum Şevket Demirel’in işçiye verdiği öneme dikkat çekti. Eraslan, şöyle konuştu:

“Çalışmakta olduğum ve çalışanların da çalışma hayatlarının dizayn edildiği sendikal faaliyetlerin sorumluluğunu aldığım Isparta’mızın onur abidesi güzide şirketlerinden ORMA A.Ş’nin kurucusu ve bugünlere gelmesini sağlayan Ağamız merhum sayın Şevket Demirel beyin ruhunu dua ile şad ederek konuşmama başlamak istiyorum.

Eğitimi, tam kademeleri ile tarımı, sanayiciliği, işverenliği, hepsinden de öte AĞA’lığı ile her alanda görsellikteki icraatları ile değişimin ve gelişimin öncülüğünü yapmış Ağamızın rehberliği bizim yolumuzdur.

Merhum Şevket Demirel’in kişiliği verilenin azlığı veya istenenin çokluğundan ziyade devamlılığı esas alan ve ihtiyacı olanların evine bir ekmek götürebilmesini esası ile işletmelerin kar/zarar kriterlerinin önünde tutan şahsına münhasır bir kişiydi.

Çalıştırdığı işletmelerinde işçilerin devlet kurumlarındaki gibi daimilik güvencesi ile emekliliğini umabilmek ve bu işletmelerin kıymetini daha iyi ortaya koymaktadır.

İş hayatının ve bu faaliyetlerin gereği bizler fazlası ile istemekten patronlarımız ise sürdürülebilirlik dahilinde fedakarlıklarını her zamanki gibi bizlere yapacaklarını biliyoruz. Çünkü;

Muhatabımız doğru yapmaya çalışan değil, daima doğruyu yapan lider ruhlu Ağa’mızın varisleridir.

Aile içinde bile ana babanın yaptıklarının evlatları tarafından bir sorun haline geliyor ise o aile bağının gerektirdiği fedakarlık aile bağlarını nasıl zedelemiyor ise bizimde bu hizmeti yaparken ve çalışırken aynı anlayışta olmamız bize düşen bir görevdir.

Bu vesile ile merhum sayın Şevket Demirel’in ezeli hayattan ebedi hayata geçişinin ikinci yılını dualarla yad etmekteyiz. Makamı cennet, kabri pek, Peygamber efendimize komşu olmasını niyaz eder, geride kalan aile eşraflarına ise sağlıklı uzun ömürler dilerim.”

 

Bu haber 425 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...