GÜLKENT’İN GURUR GÜNÜ

11 Mayıs 2018 15:08

Gülkent Anadolu Lisesi’nin onuncusunu düzenlediği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında birbirinden değerli 29 proje yer aldı. Okulda düzenlenen Bilim Fuarı açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürü Niyazi Karadem, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

                Proje Yürütücüsü Şeniz Kubilay, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

                “10 Mayıs 2018’de 10.sunu yaptığımız ve artık Gülkent Anadolu Lisesi’nin gelenekleri arasına giren 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı.

Bu işe başlarken amacımız öğrencilerimize bilimi sevdirmek ve onu hissetmelerini sağlamaktı. Başlangıçta yaptığımız bilim fuarımızın ilimizde gerek öğrencilerimiz gerek velilerimiz gerekse milli eğitim camiası tarafından takdir edilmesi hepimizi mutlu ediyordu. Ancak TÜBİTAK tarafından 4006 bilim fuarı halinde ülkemize yayılacak şekilde organize edilmesiyle ayrıca gururlandık.

 Hepimizin bildiği üzere bilim fuarları, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmayı seven ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Ayrıca genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü, emek ve yaratıcılığın birleşimidir. Eğitimde öncelikle amaçlarımızda birisi de bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır.

Gülkent Anadolu Lisesi bu konuda yıllardır yaptığı faaliyetlerle öğrencilerinde proje hazırlama kültürü oluşturarak adeta proje tabanlı okul niteliğine sahip olmuştur. Taraflı tarafsız milli eğitim camiasını oluşturan kabul etmektedir ki Gülkent Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenci ile kaliteli, ses getiren, uygulanabilir projeler hazırlayabilen nitelikli bir eğitim kurumudur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu konu ile ilgili şöyle der: ‘Dünya da her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en gerçek yol gösterici, ilimdir, fendir.’ Ulu önderimizin bu sözünü ilke edinerek yaptığımız çalışmalarda öğrencilerimizle birlikte eğlendik, yorulduk, çokça düşündük, keşfetmenin ve bir sonuca ulaşmanın kolay olmadığını fark ettik. Bu uğraşlarımızın sonucunda bilim fuarımızı ortaya çıkardık.

Ben bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ve her başvurduğumuz da yardımcı olan okul idarecilerimize, emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma ve canla başla çalışan öğrencilerime göstermiş oldukları özveriden dolayı teşekkür eder, fuarımızın hepimize başarılar getirmesini temenni ederim.”

Proje Yürütücüsü Kubilay’ın ardından projede yer alan öğretmenlere plaket ve teşekkür belgesi verildi. Ardından fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Etwinning Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi Alan Değerler Eğitimi Projesi ve TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Konya Bölgesinde 2. Olan Proje Kendi Kendini Temizleyen Para da Bilim Fuarında yer aldı.

GÜLKENT ANADOLU LİSESİ 4006 BİLİM FUARINDA YER ALAN PROJELER:

Projenin Adı

1-Ben ve Şehrim

2-Better Together

3-O’nun İzinde

4-Green School  (Yeşil Okul)

5-Okulum Çok Dilli Çok Eğlenceli

6-Bağımsız Nesille Yolculuk Serüveni

7-Birebir görüşme

8-Ercanlar Farklı Sıcaklıklarda Yaşayabilirler mi?

9-Paremesyum Farklı Ortamlarda Ürer mi?

10-Sıcaklık Küflenmeyi Etkiler mi?

11-Çörek otu posasından gübre yapılabilir mi?

12-Tek Çenekli ve Çift Çenekli Bitkiler Arasında Büyüme Evrensindeki Farklılıklar Nelerdir?

13-Farklı Bitkilerin Fraklı Kısımlarını Kullanarak Vejetataif Üreme ile Yeni Bitki Elde Edebilir miyiz?

14-Solucanların Topraktaki Bitkinin Gelişimine Faydası Var mıdır?

15-Donan Canlı Yaşama Geri Döner mi?

16-Okulumuz Proje Tabanlı Okul mudur?

17-Paraksinoskop

18-Devamsızlık Sebepleri

19-Organını Başkasında Yaşat

20-Feniks

21-Rühara

22-Os Bulduk Beya

23-İslamın Temizliğe Verdiği Önem

24-Bitkilerdeki Bilim

25-Alev Emisyonu

26-Alkolsüz Parfüm Üretimi

27-Sodyum Asetatla Sıcak Buz Yapımı    

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...