SEBZE ve MEYVE ENTEGRE TESİSİ OSB’DE İSTİHDAM YARATACAK

11 Mayıs 2018 15:11

Gıda üzerine Türkiye ve Amerika’da yatırımları bulunan Gaziantepli Sanayici Boyhan Company Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Türkhan ile Malatyalı Sanayici Boyraz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Boyraz, Isparta’ya kurdukları ve Ekim ayında açılacak olan  20 milyon EURO’luk meyve ve sebze entegre tesisi yatırımlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Ispartalı televizyoncu Sami Altınkaya’nın düzenlediği toplantıya katılan Gaziantepli yatırımcı İbrahim Türkhan ile Malatyalı yatırımcı Ali Rıza Boyraz, Isparta’da yaptıkları yatırımla bölge ve ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacaklarını belirterek, ayrıca ilk etapta 500 kişilik istihdam sağlayacaklarını ifade ettiler. Yatırımcılar, bu önemli tesisin Isparta’da kurulması için Ispartalı televizyoncu İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Sami Altınkaya’nın kendilerini teşvik ettiğini kaydetti.

İLK ETAPTA 20 MİLYON EUROLUK BİR YATIRIM

Boyhan Company Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Türkhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Memleketimizin her köşesinde bir cennet yatıyor. Bizler bunları değerlendirmemiz için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Isparta’da gerçekten bölgesel olarak Türkiye’nin %70’inin meyve ve sebzesi yetişiyor. Bu güzel memleketimizde yetişen meyve ve sebzeleri dünyanın her yerine en güzel katma değeri sağlayarak göndermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bizim Amerika’da zaten altyapımız var. Bizim amacımız, Türkiye’den Amerika’ya neler ihraç edebiliriz? Burası bizim için çok cazip geldi. Bununla ilgili Sami beyin çok büyük katkısı oldu. Sami bey, Isparta’ya ne yapabilirim düşüncesiyle bize çok baskı yaptı. Biz farklı şeyler düşünürken bu önümüze çıktı. Tabiki herşey kısmettir. İnşallah güzel şeyler olacak. Isparta’ya güzel bir yatırım yapacağımızı düşünüyoruz. Şu anda ilk etapta 20 milyon Euroluk bir yatırım düşünüyoruz ama ileride daha farklı hale gelecek.

5 FABRİKA TEK ÇATI ALTINDA

Aslında bizim burada yaptığımız 1 tane fabrika değil. Biz 5 tane fabrikayı tek çatının altında yapmaya çalışıyoruz. Bizim yaptığımız sistem Türkiye’de hiçbir meyve suyu fabrikasında yok. Biz sadece meyve suyu fabrikası yapmıyoruz. Burada 5 tane işletmeyi 1 fabrika çatısı altında tutarak katma değer sağlayarak inşallah en kısa zamanda inanıyoruz ki Isparta’nın %20 ihracatını tek başına yapabilecek konumda olacağız.

Avrupa’da kendimize has güzel yapılandırmalarımız var. Amerika’da California’da ceviz ve bademde ilk 5’e giren bir firmayız. Aslında bunları söylerken gerçekten gururlanarak söylüyoruz. California dünyanın 7’nci büyük ekonomisine sahip. Bunların içerisinde biz tarımda %5’e gelmişsek bizler kendimizi kanıtlamış olan firmalarız. Biz inanıyoruz ki Isparta’ya, Isparta’nın etrafındaki meyvelere, Isparta’nın altyapısına, ticaretine, ekonomisine faydalı olacağımızı düşünüyoruz. Bunlar hep beraber yapacağımız şeyler. Sağolsun belediye başkanımızla görüştük, ticaret ve sanayi odası başkanımızla görüştük. Şükrü bey, belediye başkanımız çok ilgilendi. OSB başkanımız gerçekten bu yatırımı yapmamız için çok destek verdi. Beraber bu işi daha ileriye götüreceğimiz düşünerek bu yatırımı  Isparta’ya yaptık. Hep beraber güzel şeyler yapacağımızı düşünüyoruz.

500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Isparta’ya kuracağımız fabrikada yaklaşık 15 bin metre karelik alana sahibiz şu anda. İnşaatımız bitti. Altyapısını tamamladık. Bu yıl Ekim ayı içerisinde inşallah açılışını yapacağız. İlk etapta 500 kişi, 2019 yılında da daha da artırabileceğiz istihdam hedefimiz var. Biz buradaki istihdamı nasıl artırabiliriz, buradaki insanlara neler kazandırabiliriz düşüncesindeyiz. Amerika’da ilk başladığımızda 2 kişi ile başladık şu anda 650 çalışanımız var. Bizim amacımız güzel şeyler yapmak. Hep beraber çalışırsak üretim de artır istihdam da.

“ISPARTA HALKININ ÜRETTİĞİ ÜRÜNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Malatyalı Sanayici Boyraz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Boyraz da şunları söyledi: “İlk olarak Isparta halkına teşekkür ediyorum. Çünkü üretici olmadan hiçbirşey olmaz. Isparta halkı şu anda bunu haketmiş, dünya standartlarında üretimini yapmış, kalitesini yakalamış. Buna bizlerin işletmeci olarak katkı sağlaması lazım. Ben Malatyalıyım. Aynı zamanda Malatya Tarım ve Sanayi İhracatçıları Derneği başkanıyım. Araştırarak geldik buraya. Daha önce de ben askerliğimi Eğirdir’de yaptım. Isparta’yı iyi bilirim. Dolayısıyla Isparta halkı bize kültür olarak da çok yakın. Yatırımcıyı destekleyen bir yapısı var. Organize Sanayi Bölgesi başkanı Mustafa bey de bize aynı şekilde destek verdi. Bu bize cesaret verdi. Isparta halkının ürettiği ürüne katkı sağlayarak yürüyeceğiz.

“İNŞALLAH SAMİ BEY DE DEMİREL GİBİ DAMGASINI VURUR”

Isparta’da tek çatı altında kuracağımız 5 fabrikamız şu şekilde olacak. Meyve suyundan 1 NFC elde edilir. NFC demek direkt meyveyi alırsınız suyunu sıkarsınız. Hiçbirşey katmazsınız. Bu şu anda dünyada çok yaygın. Birinci fabrika bu. İkinci Fabrika konsantre fabrikası. Yani tekrar sulandırılıp meyve suyu yapılıyor. 3’ncüsü sebze ve meyveyi dondurarak saklamak. 4’ncüsü kuru meyve paketleme. 5’ncisi de çıkan çekirdeklerin tamamının değerlendirileceği bir fabrika. Türkiye’de şu anda 5’i aynı çatı altında başka bir fabrika yok. Ayrıca biz bu işi 37 yıldır yapıyoruz. Avrupa Amerika ve dünyanın gelir seviyesi yüksek ülkelerinde pazarımız da hazır. Biz bu işe bugün başlamıyoruz. Ayağımız yere basarak inşallah daha güzel işler başaracağız. Sami beye de teşekkür ediyorum. Devlet adamımız sayın Süleyman Demirel vardı damgasını vurmuş. İnşallah Sami bey de vekil olursa aynı şekilde damgasını vurur. Hangi partiden olduğunun çok önemi yok, memleketini seviyor. Gerçekten de bize öncü oluyor sağolsun”.

 

Bu haber 464 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...