Isparta milletvekilleri mi? Onlar da kim?

5 Şubat 2013 18:48

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Isparta’da yapılan siyasetten çok rahatsız olduklarını söylediler. Başkan Kutlu, “Şu an Isparta’daki siyaset berbat. Milletvekillerimizi hiç göremedik. Kimse ‘siz ne yapıyorsunuz, sorunlarınız nedir?’ diye sormuyor. İl Başkanları da Milletvekilleri de sadece birbirine sataşmayı biliyorlar!” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri de diğer sivil toplum örgütleri gibi siyasilerden ve Isparta’da yürütülen siyasetten rahatsız. Hatta bunu sert bir dille ifade ediyorlar. Kutlu, kısır çekişmelerden sıkıldıklarını ve Milletvekillerinin aldıkları oyun hakkını vermelerini istedi. Bu konuda yalnız olmadıklarını söyleyen Kutlu, şu açıklamalarda bulundu: “Biz kısır çekişmelere karşıyız. Derdimizi dökecek kimse bulamıyoruz. O ona sataşıyor bu bunu sataşıyor. Seçim bitti bizi herkes unuttu. Her siyasi görüşten yönetim kurulumuzda insanlar var. Seçim bitiyor ondan sonra başlıyorlar sürtüşmeye. Hepsi bir araya gelsin. Onlar bizim oyumuzla oraya geldiler. Bizden aldıkları oyun hakkını versinler. Gelsinler derdimizi sıkıntımızı çözsünler.

ELMAMIZ DEPOLARDA ÇÜRÜDÜ VEKİLLER NE YAPTI?

Mesela elmayla ilgili sıkıntılarımız var. Elma ihracatı desteği az. Elmaları satamadık depolarda çürüdü. Yunanistan’dan Şili’den elma gelip Irak’a elma satıyorlar. Hem de komşumuza. Ekonomisi çökmüş Yunanistan bile çiftçisine destek veriyor elmasını satıyor. Biz de ucuz verelim satılsın. Isparta’ya şov yaparak hizmet etmesinler.

ŞOV YAPMAYI BIRAKIN!

Dereboğazı yoluna şov yapmaya gidildi. Kent Konseyi Başkanı mesela tüm vekilleri toplayıp bakana gidecekti. İcabında yalvaracaktı öyle yaptıracaktı. Bu şekilde kazma kürekle olmaz bu iş. O adam mutlaka yapardı. Şov yapmaya gerek yok. Kent konseyinin büyük hataları oldu burada. Bu çocukça bir şey. Ben hükümeti savunduğum için demiyorum. Bunu başbakana bakana söyleyeceklerdi. Randevu alsınlar. Muhalefetle birlikte olsunlar gerekirse gitsinler. Şov bunların hepsi. Siyaset Isparta’da berbat hale getirildi. Birisi bir şey söylüyor, arkasından 30 kişi konuşuyor. Kısır çekişmeleri önemsememeleri lazım. Isparta’nın 4 milletvekili var hiç birini görmüyoruz. Ha oy istemeye gelince görüyoruz kendilerini! Mesela Beyşehir’de milletvekili gördüm nasıl sarmaş dolaş imrendim valla. Söyledim kendisine nasıl birisiniz böyle keşke bizim vekilimiz de sizin gibi olsa dedim. Hatta bizim vekillerimizi şikâyet bile ettim.

BİZ TEK BAŞIMIZA BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYORUZ

12 bin üyemiz var ama nüfuz ettiğimiz oran 50 bini buluyor. Yani 1 milletvekilini sadece biz çıkarıyoruz. O kadar önemli bir sivil toplum kuruluşuyuz. Seçim zamanı geldiğinde bize geldiklerinde gerekeni kendilerine söyleyeceğimizi bildirmek istiyorum.

İL BAŞKANLARI DA GÖREVLERİNDE BAŞARILI DEĞİLLER

Milletvekillerimizin Bakana Başbakan’a gidip de sorun anlatma gibi bir özelliğinin bulunmadığını düşünüyorum. Zaten Isparta’da başarılı değiller. Milletvekili dediğini kimse girişken olacak, herkes konuşacak. Herkesle merhabalaşacak. Yapamazsan yapama, ama adamın gönlünü alırsın. En azından iş yapıyormuş gibi görünürsün! Bizce milletvekili listeleri açıklandığını gün yanlış yapıldı. Ali Haydar Öner’in nerede olduğunu bilmiyoruz? Nerede durur, nereye gider. Meclise şov yapmak için gitmeyecekler. Türkiye için çalışacaklar. Hangisi bir günden bir güne insanların derdini dinledi, bana bir anlatın! Biz kendi vekilimizi de kendimiz seçemiyoruz ki. Yukarıdan geliyor. Isparta siyasi parti İl Başkanları da bence görevlerinde başarılı değiller. Hepsi de böyle. Sataşmaktan başka yaptıkları başka bir şey yok. Ölmüşüz de arkamızdan ağlayanımız yok!”

 

 

Bu haber 976 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...