GÜL FESTİVALİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE BAŞLADI

13 Mayıs 2018 19:13

Türkiye’nin gül bahçesi Isparta’da, Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen Isparta Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali dün kortej yürüyüşü ile başladı.

Gül Fuarı ve Festivali kapsamında 5 gün boyunca dolu dolu kültürel ve sanatsal faaliyetler ile bilimsel çalışmalar gerçekleştirilecek, söyleşi ve konferanslar düzenlenecek olan festivalin kortej yürüyüşüne Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, İlçe Başkanları ve vatandaşların coşkulu katılımı ile başladı.

GÜL FUARI KAPSAMINDA YER ALACAK ETKİNLİKLER

12 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da Göller Yöresinde Gül Tarımı ve Sorunları Türkiye Gül Zenginliği, Kokulu Peyzaj Gülleri konusunda Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Prof. Dr. Hasan Baydar, Prof. Dr. Hasan Özçelik, Prof. Dr. Soner Kazaz ve Doç. Dr. Sabri Erbaş konferans verecek. Yine aynı gün Gülyağı, gülsuyu, gül konkreti, gül absolütü PEA üretimi ve Endüstrisi konularında Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer, Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Doç. Dr. Sabri Erbaş, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Gülyağı Derneği Başkanı Nuri Erçetin’in söyleşide bulunacak.

13 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da başlayacak olan bir diğer oturumda ise Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Prof. Dr. Bihter Ergül Tarih ve Kültürümüzde Gül, Tarihe Yön Vermiş Karakterlerin Gül Hikayeleri, Bugünkü Araştırmalar Işığında Gülün Tedavideki yeri konuları ele alınacak. Öğleden sonraki oturumda da Prof. Dr. Ayten Altıntaş, Doç. Dr. Sabri Erbaş ve Nuri Kalay Gül Ekoturizminde Son Durum ve Geleceği hakkında bilgiler aktaracak.

ULUSLARARASI GÜL FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ

12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 17.00’da Kaymakkapı Meydanında uluslararası folklor gösterileri ve devamında SDÜ konseri yer alacak. Saat 21.00’da ise Atatürk Stadyumunda sunuculuğunu Yavuz Seçkin’in yapacağı Hadise ve Murat Boz sahne alacak. Yine gün boyunca uluslararası folklor gösterileri, Ardıçlı Köyü etkinlikleri devam edecek.

Festival boyunca Isparta Belediyesi önünden saat 07.00-17.00 saatleri arasında Ardıçlı Köyüne her saat başı şehir içi ulaşım ücreti karşılığında seferler düzenlenecek. 2 milyar insanın kullandığı parfüm sanayisinin hammaddesi gülün merkezi Ardıçlı Köyündeki etkinlikler arasında vatandaşlar doğal gülsuyu ve reçeli yapma, gül toplama, gül bahçelerinde kahvaltı, halı tezgâhlarında halı dokuma, gül çayı ve şerbetinin nefis tadından istifade edebilme, bisiklet binebilme ve yürüyüş yapabilme, kültür sanat ve folklor gösterilerinden faydalanabilecek ve muhteşem güzellikler arasında fotoğraf çekilebilecek. Yine etkinlikler kapsamında şiir ve musiki dinletileri, at ve deve gezi turları, tren gezisi, resim çalışmaları, seramik yapımı, SDÜ öğrenci guruplarının sanatsal faaliyetleri bulunuyor.

Yine 13 Mayıs 2018 Pazar günü de Kocatepe Kültür Merkezinde Güller Diyarında Türk Dünyası Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Prof. Dr. Mustafa Karataş konferansı yer alacak. Yine gün boyunca Mimar Sinan ve Kaymakkapı Meydanında konserler, cadde kültür ve sanat etkinlikleri, folklor gösterileri yer alacak. Pazar günü akşam saat 21.00’da Kaymakkapı Meydanında vatandaşlar Cem Belevi konseri ile güzel bir akşam yaşayabilecek.

14 Mayıs 2018 Pazartesi gününde ise Kocatepe Kültür Merkezinde Güller Diyarında Türk Dünyası Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Kaymakkapı Meydanında saat 19.00’da Uluslararası folklor ekiplerinin galası, ardından Lozan Mübadilleri THM Konseri, Gül Kokulu Şehir Altın Sesini Arıyor Ses Yarışması bulunuyor.

Festivalin son günü etkinliklerinde ise yine saat 10.00-16.00 arasında Kocatepe Kültür Merkezinde Güller Diyarında Türk Dünyası Kültür ve Sanat Etkinlikleri, akşamında Kaymakkapı Meydanında Uluslararası folklor ekiplerinin galası yer alıyor.

 

Bu haber 432 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...