YETENEKLİ ANNELER ve ÇOCUKLARI BİR ARADA

14 Mayıs 2018 16:24

Isparta da ilk kez yetenekli anneler ve  çocuklarını bir araya getiren bir resim sergisi açıldı.

 IYAŞPARK AVM de Anneler günü kapsamında  minik ressamlar ve  annelerinin yer aldığı sergi büyük ilgi ve beğeni topluyor.

                Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmenlerinden Sevda Toprak tarafından gerçekleştirilen bu mini projede 11 anne ve yaşları 4-11 arası değişen 11 çocuk yaptıkları çalışmaları Ispartalı sanatseverlerin izlenimine sundular. Isparta da ilk kez böyle bir çalışmanın yapıldığını dile getiren rehber öğretmen Sevda Toprak şunları söyledi; “ Türkiye de var mı yapıldı mı bilmiyorum ama Isparta da ilk kez minik ressamları ve anneleri bir arada resim yaptık. Müthiş keyif verici bir faaliyet bu.  Ben zaten miniklerle resim yapıyorum,  geçtiğimiz günlerde onların çalışmalarını sergiledik, umduğumuzun çok üstünde ilgi gördü ve eğer minikler yetenekli ise genlerini taşıdıkları anneleri de mutlaka yeteneklidir düşüncesiyle bir çalışma başlattık. Bir çok annemiz hayatında ilk kez eline fırça aldıkları halde inanılmaz derecede iyi resim çizdiklerini kendileri de gördüler. Biz de bu güzel ekibin yani minik ressamlar ve annelerinin çalışmalarını anneler günü nedeniyle izleyiciyle buluşturmaya karar verdik… ” dedi.

                Sergide adeta anneleriyle yarışan minik ressamlar açılışta bayram havasında bir mutluluk içinde oldular. Minik ressamlar ve annelerinin isimleri şöyle; Akdeniz Tenderis - anne : Burcu Tenderis, Ceyda Gökçebay - anne : Özlem Gökçebay, Defne Dirin  - anne: Meltem Dirin ,Defne Küçükçaylı, Deniz Kuşçu - anne: Esin Kuşçu, Doğa Altınay -  anne: Gülden Altınay, Erdem Özkaya  anne: Gökçen Özkaya, Hacer Berra Alkan anne: Havva Alkan, Selen Sayılı - anne : Pınar Sayılı, Zeynep Eda Gündüz - anne : Nurgül Gündüz, Ayşe Nisa Uysal - annesi : Gümüş Uysal.

 

Bu haber 521 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...