“Isparta ‘Fuar Kent’ olacak”

5 Şubat 2013 18:52

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da bir ‘Fuar Markası’ oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, Dünya Sanayi Fuarı için ilk adımı attıklarını söyledi. Günaydın; “İnşallah dünyanın en iyi makinelerini, Ispartalılarımıza, iş adamlarımıza, girişimcilerimize sergileyeceğiz” dedi.

Günaydın şunları söyledi; “Isparta bir markaya ulaşacak. Bu marka, fuar kent olacak. Şehirlerin kalkınması markalarla oluşur. Fuar kent demek, sanayiye ve önemli fuarların yapıldığı yerde şehrin kalkınması, dünya şehirlerini incelediğiniz zaman kural aynıdır. Fuar kenti, şehrin gelişimini, önünü açar. Kimi şehir 40 senede çok uç noktalara gelir, kimi şehir de 20 sene içerisinde en uç noktalara gelir. Ama bu fuar alanı, fuar markası olmak zorunda. Bugün konuştuğumuz istihdam konusunun bir versiyonu da fuar markasını oluşturmaktır. Çok şükür onu da 30 Ağustos’a yetiştireceğiz. Bir fuar anlaşması yapıyorum. Başarabilirsem, Dünya Sanayi Fuarı düzenlemek istiyorum. Onun için çalışmalara başladım. İnşallah dünyanın en iyi makinelerini Ispartalılarımızın, iş adamlarımızın, girişimcilerimizin önüne dizdiğimiz zaman, yeni girişimci fikirler oluşuyor. Kaliteli, uluslar arası bir fuar yapmamız lazım. İnşallah bunu yapacağız Isparta’da. Nüfusumuz 192 bin olmasına rağmen bunu yapacağız. Ispartalı bunu görürse, vizyonda bu görüşleri ortaya çıkarabiliriz. Ve bu görüşleri hep beraber sahipleniriz ve bunun üzerinde yürümeye başlarız. Önemli olan ilk adımdır. Isparta’mızda bu bahsettiğim fuarla ilgili ilk adım atılmıştır. Bu fabrikalarla da fazlasıyla ilk adımı atmış oluyoruz.

“ISPARTALIYI ISPARTALIDAN BAŞKASI KURTARAMAZ”

İktidar partisine de göndermede bulunan Başkan Günaydın, 10 yılda Isparta’ya bir atölye dahi kurulmadığını söyleyerek; “bizi bu yöne teşvik eden istihdam ve üretim olayına teşvik eden şey, Isparta’ya 10 yıldan bu yana bir atölye dahi kurulmamış olmasıdır. Isparta’ya 48’nci sıralarda girdisi olan, biz bir zamanlar halı dokurken, halı satarken, o zamanlar 67 vilayet içerisinde Isparta girdi ihracat ve ithalatı il bazında 5. sıradaydık. Şimdi esas devlet de ön plana alması lazım Isparta’yı. Ama bütün kurum ve kuruluşlarımız Isparta’dan kaldırılıyor. Bu Ispartalıyı artık Ispartalıdan başkası kurtaramayacak. Isparta’ya bu konuda yatırımlar kesinlikle düşünülmüyor, yapılmıyor. Bir Dereboğazı’mızın bile açılmasına ‘hay hay’ demeleri gerekirken, yok yüz kişi katıldı, yok 5 kişi katıldı diye cevaplar veriyorlar. Sizin kabahatinizden çok özrünüz büyük. ‘Evet bunu kuracağız, yapacağız, kanımızı dişimize takacağız, bu iş olmalıdır’ demiyorlar. Zaten Isparta’mızı bir kasabaya döndürdük. Çocuklarımızın hepsi işsiz, yüksek öğrenim yapan çocuklarımızın hepsi işsiz. Bu Ispartalıya yakışmıyor. Hele hele Isparta siyasetine hiç yakışmıyor. Çaba gösterin, çalışalım ve şu memleketi bir kurtaralım” diye konuştu.

“BENİM SGK’YA BORCUM FALAN YOK”

Kalkıyorlar ‘sigortaya borcu var’ diyorlar. Benim sigortaya falan borcum yok. Sigortaya borcum olsa icra gelir, her taraf kapatılır. Tesisler çalışıyor. Kamyonlar dolup boşalıyor. Isparta’ya istihdam sağlıyor. Buna teşekkür etmeleri gerekirken, siz fabrikalarımızı sattınız. 1 trilyon 730 milyar lira kasasına para koyduğum bir yeri siz yok ettiniz. 1 milyon liraya sattınız. Hem de dağlarımızı da sattınız. 25 yıllığına pomza yatakları sattınız.

Bu şekilde çirkin konuşmalar yapılıyor. Isparta’da siyasetin seviyesinin yükselmesini istiyorum. ‘özür dileriz, biz yaktık-yıktık, her tarafı yok ettik, batırdık-çıkardık, sen geldin bu küllerin içerisinden yoktan var ettin’ demeleri gerekiyor.

IGSİAD’A TEPKİ

IGSİA’ın düzenlediği Yılın İşadamları programında Yılın Girişimcisi, Ekonomiye Değer Katanları ve Sanayici Kuruluşlarına ödüller dağıtılması kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Başkan Günaydın’da dün düzenlenen bir programda o konuyu yeniden gündeme getirdi.

Başkan Günaydın, yaptığı konuşmada “Plaket verdikleri zaman başka yerlere, yanlış yerlere veriyorlar ama biraz daha uygun yerler de teşvik ve bazı çalışmalar yapılması lazım” dedi. Günaydın, “Her zaman bütün girişimcilerimiz doğru hareket ederek yola çıkarsa, bu başarı daha iyi olur. Ödüller, teşvikler doğru yere verilmediği zaman, o insanlar da ‘biz çok iş yaptık’ şekliyle ileriye dönük vizyonlarını kaybederler” ifadelerini kullandı.

Günaydın, “O arkadaşımıza zarar veriyorsunuz. Çünkü onun ileriye dönük vizyonu bence teşvik değil, vizyonunu durdurmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“Ben şahsen öyle pek ödül verilmesini falan da istemiyorum” diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Dünyada Türkiye birinciliği alıyoruz; temizlikte, deponi alanında ama ödüller bir yerlerde takılı kalıyor ve bizlere verilmiyor. Verilmesin önemli değil. Biz Isparta’da vizyonu yükseltici çalışmalar yapalım” dedi. 

Bu haber 785 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...