“Açık Kapı Uygulamasında Isparta Birinci”

15 Mayıs 2018 18:30

Bozanönü Köyü’nde Vali Şehmus Günaydın başkanlığında Mayıs ayı merkez muhtarlar toplantısı yapıldı. Her ay Vali Günaydın tarafından gerçekleştirilen toplantıda köy ve mahalle muhtarları tek tek söz alarak talep ve önerilerini ilettiler.

Vali Şehmus Günaydın toplantıda  değerlendirmelerde bulunarak; tüm Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz ay uygulamaya koyduğu Açık Kapı projesinde Isparta’nın birinci olduğunu söyledi.  Açık Kapı’ya bugüne kadar yapılan 122 başvurunun büyük çoğunluğuna olumlu geri dönüş yapıldığını aktaran Vali Günaydın başvuru sayısı ve geri dönüş oranlarıyla Isparta’nın Türkiye birincisi olduğunu belirtti.

“RAMAZAN AYI ÖNCESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ TESPİT EDELİM”

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle muhtarlara hatırlatmalarda bulunan Vali Günaydın mahalle ve köylerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşların tespitine önem verilmesini, tespit edilen vatandaşların ihtiyaçlarının ilgili birimlere anında iletilmesini istedi. Vali Günaydın “ Bu konuda da görevli arkadaşlarımızın bu sorunları süratle çözmelerini bekliyorum” dedi.

“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Konuşmasında 2018 yılında uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerinde büyük başarı sağlandığını aktaran Vali Günaydın gerek eğitim faaliyetlerine gerekse operasyonel faaliyetlere tüm hızıyla devam edildiğini belirterek muhtarlar içinde 17 Mayıs’ta uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim verileceğini söyledi. Vali Günaydın; “Toplumu bilinçlendirmemiz lazım, ailelerimizi, öğrencilerimizi, çalışan kesimlerimizi de bilgilendirmemiz lazım. Uyuşturucuyla mücadelede her kesime önemli görevler düşüyor” dedi.

“EĞİTİM YATIRIMLARI HIZ KESMEYECEK”

Yeni yapılan okullarla birlikte önümüzdeki eğitim-öğretim yılında fiziki kapasite olarak Isparta’nın çok iyi duruma geleceğini söyleyen Vali Günaydın en iyi okulun evimize yakın olan okulun olduğunu vurgulayarak muhtarlardan, vatandaşlara bunun önemini anlatmalarını istedi. Vali Günaydın;  “Bütün mahallelerimizdeki okulların eğitim kalitesini ve fiziki durumlarını yükseltiyoruz, bir okulda sınıf mevcudu 12-13 iken başka okulda bunun 35-40 olmasına izin vermeyelim. Eğitim kalitesini arttırmak için bu hususlara hepimizin çok ciddi bir şekilde riayet etmesi ve destek vermesi gerekiyor” dedi.

 

 

Bu haber 383 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...