Koku Uzmanı Ergül’den Altın Tavsiyeler

15 Mayıs 2018 18:34

Isparta Belediyesinin düzenlediği Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivalinin fuar kapsamı Gökkubbe’de devam ediyor. Gün boyu etkinlikler devam ederken bunların arasında ise en dikkat çeken noktalardan birisi de Kendi Parfümünü Kendin Yap etkinlikleri. Bu kapsamda Gökkubbe’de fuar boyunca Kendi Parfümünü Kendin Yap yarışmaları Hollywood starları, dünya liderleri ve ünlü isimlere kişiye özel parfüm üreten, dünyanın sayılı koku uzmanlarından Bihter Türkan Ergül’ün gözetiminde gerçekleştiriliyor. 

Koku uzmanı Bihter Türkan Ergül, Gül Fuarının ihtişamlı, göz zevkine, burun zevkine ve hayal gücüne hitap ettiğine dikkat çekti. Koku Kültürü Derneği ile birlikte parfüm tasarım yarışması gerçekleştirildiğine değinen Ergül, gençlerin önünü açmak, öğrencilerle buluşmak adına fuarda olduklarını dile getiren Ergül, “Şuanda aslında o kadar değer verilmiyor ama geçmişe baktığınızda çok tanrılı dinlerden tutunda Osmanlı’ya kadar uzanan bir önemi vardır.  Sanayi devriminden sonra parfümü çok farklı algılamaya başladık ama parfüm ve koku çok başka şeylerdir. Bizler var olan bir değeri tekrar gün ışığına çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi.

Koku seçerken doğru bilinen yanlışlardan da bahseden Ergül, ten rengine göre koku belirlenemeyeceğini belirtti.  Ergül, “Kokuyu ten aromamız yani hormonal dengemiz belirler, sağ ve sol avuç içimize parfümü sıkmamız ve 20 dakika sonra koklayarak seçim yapmamız gerekiyor.  Burun zevkimize göre koku seçiyoruz. Ten onaylamadığı kokuyu çok çabuk arındıracağı için kokuyu sıktıktan sonra bir müddet beklemeliyiz.  Birçok yere denemek için kokular sıkıyoruz, bunun yerine sağ ve sol avuç içine sıktığımız kokular arasında seçim yapmak daha doğru olacaktır” şeklinde konuştu. Ergül, hangi kokuların kullanılması yönünde de önerilerde bulunarak, çalışma alanlarında daha çok turunçgiller kokularının, yatak ve dinlenme odalarında lavanta grubu kokularının kullanılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Bu haber 464 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...