“Kim bizim yanımızda olursa biz de onun yanında olacağız”

5 Şubat 2013 18:55

Türkiye Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, son düzenlemelerden emeklilerin memnun kalmadığını belirtti. Ersal, seçimlerin yaklaştığını, siyasilerin kapılarını çalmasının an meselesi olduğunu bildirerek “Emeklinin oyunu alamayan hiçbir siyasi parti seçimi kazanamaz. Yaşlıları hor görmesinler. Yaşlının da oyu bir gencin de. Seçim atmosferine girildiğinde, kim emeklinin yanında olursa biz de onun yanında olacağız” dedi.

Türkiye Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilerin büyük umutla beklediği birçok düzenlemenin hayal kırıklığıyla sonuçlandığını bildirdi. Bu durumdan siyasileri sorumlu tutan Ersal, seçim zamanın da yaklaştığını işaret etti. Seçim atmosferinde siyasilerin kapılarını aşındıracağını ancak bu sefer eskisi gibi olmayacağını ifade eden Ersal, “Gerçek anlamda kim bizim yanımızda olduğunu hisseder ve görürsek ya da gösterirse biz de onun yanında yer almayı kabul edeceğiz” dedi.

 Emeklilerin çok büyük bir potansiyelinin bulunduğunu 9 bin üyesinin olduğunu aktaran Ersal, “Seçimden sonra emeklinin dertlerini dinlemelerini istiyoruz. Sadece seçimde yanımıza gelmesinler. Nasıl olsa bu kapıya tekrar gelecekler. Emeklinin oyunu alamayan hiçbir siyasi parti seçimi kazanamaz. Yaşlıları hor görmesinler. Yaşlının da oyu bir gencin de oyu bir” diye konuştu.

İŞYERİ SAHİBİ EMEKLİLERİN SGK DESTEK

PRİMLERİ 36 TAKSİTLE ÖDENECEK

Öte yandan Resmi Gazete’de yayınlanan bir düzenleme ile emekli olan ancak işyeri açan emeklilere müjde vermek isteyen Ersal, şunları söyledi: “Emekli olmuş, ama sonradan işyeri açan emeklilerimiz düzenleme gereği destekleme primi olarak maaşının yüzde 15 nispetinde ödeme yapması gerekiyordu. Bazı emeklilerimiz işyeri açtıklarını kuruma bildirmemişler. Kurum da İntibak Yasası dolayısıyla dosyaları ele aldığında bunları tespit etmiş. Bazı emeklilerimizin ödeme yapmamasından dolayı maaşlarına haciz geldi. Maaşları durduruldu. Bakan bir girişim yaptı ve maaşlar tekrar iade edildi. Kesilen maaşları da kanun çıkararak 36 taksitte ödemelerini sağlandı. Şubattan itibaren 4 ay içinde müracaat etmeleri gerekiyor. Şu anda Isparta’da bu uygulama 5000 kişiyi kapsıyor. Toplam 70 bin emeklimiz var. Zaten çoğu maaşı yetmediği için iş yapıyorlar.”

2000 YILINDAN SONRA EMEKLİ OLANLARI DA KAPSAMALI

Bu arada İntibak Yasası’nın 2000 yılından önce emekli olanları kapsadığını ancak bundan sonra emekli olanların da bu yasadan faydalanması gerektiğini ifade eden Ersal, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Emeklilerimizin yıllarca beklediği İntibak Yasası bütün siyasi partilerin gündemindeydi. Başbakan emeklinin sesine kulak vererek İntibak Yasası’nı çıkardı. İntibak Yasası bir zam değildir. Bu yanlış anlaşılmasın. Hak kaybına uğramış emeklinin maaşlarının iyileştirmesidir. Kendilerine iadesidir. Az alan çok, çok alan az alsın gibi bir algıya varılmasın. 2 TL’den başlayıp 330 TL’ye kadar yansımalar oldu. Ocak 17’den itibaren 4.14 enflasyon farkı ile birlikte maaşlarını aldılar. Isparta’da bu yasadan 500’ün üzerinde emeklinin faydalandığını düşünüyorum. Bu konuda dernek olarak memnun değiliz. Biz isterdik ki tüm emeklilerimize bu yasa uygulansın. Bu yasa 2000’den önce emekli olanlara yansıdı. Sonra olanlarda faydalansın istiyoruz. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde çalışmalarımız, açıklamalarımız olacak. Hiç olmazsa emeklilerimiz bu farklarla zamları karşılamış olurlar.” 

Bu haber 741 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...