Folklor Ekipleri Mutlu Ayrıldı

16 Mayıs 2018 18:44

Isparta Belediyesi Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali kapsamında şehre gelen ve etkinlikler boyunca kültürlerini sergiledikleri dans ve halk oyunlarıyla Ispartalılara aktaran guruplar kentten ayrıldı. Şehrin birçok noktasında fuar ve festival boyunca gösterilerde bulunan KKTC başta Kırgizistan, Bulgaristan, Kazakistan, Çuvaşistan heyetleri Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti.

Heyetler halinde ziyaret eden ekiplere Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından çeşitli hediyeler takdim edilirken, her ülke de kendi yöresine ait çeşitli hediyeler takdim ederken, bir sonraki festival ve fuarda tekrar bir arada olma temennileri karşılıklı olarak dile getirildi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yurt dışından gelen her ekiple ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çekildi. Başkan Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Çok sayıda ülke Isparta’mıza gelerek güzel bir folklor çalışması yaptılar. Isparta’ya kültürlerini sergilediler. Misafirlerimize en derin teşekkürlerimi sunuyorum. Fuar ve festivalimiz başarılı geçti. Ardıçlı’yı pilot bölge seçmiştik, bu köyümüzde de güzel gelişmeler yaşandı, insanların akınına uğradı. Türkiye’nin Ardıçlı’yı görmesi lazımdı. İnsanlara gül huzur verir, psikolojik olarak rahatladır. Seviniyorum, ülkemize ve milletimize bu güzel çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum. Fuarımızın ekonomimize katkı sağlamasını hedeflemiştik. Bu kapsamda da çok sayıda tüccar gelerek iş bağlantıları yaptılar. Türkiye’nin koku uzmanları da yer aldı. Parfümerinin ana başlangıcı oldu, bilim adamları Gökkubbe altında güzel konferanslar verdi. Şehrimize vizyon aşılaması yapıldı”

Bu haber 375 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...